QueenOfKabanos• 25 czerwca о 22:01
Dlaczego do ciasta na pierogi dodaje się jajko?
Kto się na tym zna? Robię z jajkiem, powiedziano mi, że nie ma sensu go dodawać, lepiej smakuje bez. Jaka jest różnica?
LeśnaDziwożona• 25 czerwca о 22:05
Każdy ma swój własny przepis. To tak jak z kotletami - jedne są robione z jajkiem, inne bez.
Odpowiedz
ZwykłaNiezwykła• 25 czerwca о 22:28
Jajka są potrzebne w cieście na pierogi z wiśniami, truskawkami i innymi farszami! Jest ono trwalsze, ciasto bez jajka jest miękkie i przy wyjmowaniu pierogów łatwo je połamać i całe nadzienie znika!
Odpowiedz
Zbuntowana• 25 czerwca о 23:37
Tak mówi dziewczyna, jest bardziej miękki bez jajka, krawędzie NIE będą suche.
Odpowiedz
W tej chwili piszą
0
























































































Wyślij