Kidstaff
Wejście Rejestracja
Zapytaj Porada
Ustawienia Rozmiar czcionki: a a a
help@kidstaff.pl
Wejście Rejestracja
Zasady | Ograniczenia | Cookies
©2008—2025 Kidstaff Kidstaff
Forum dla kobiet Kidstaff - Jedzenie, gotowanie - Drugie kursy
QueenOfKabanos• 25 czerwca о 22:01

Dlaczego do ciasta na pierogi dodaje się jajko?

Kto się na tym zna? Robię z jajkiem, powiedziano mi, że nie ma sensu go dodawać, lepiej smakuje bez. Jaka jest różnica?
9 0
Wszystkie zdjęcia tematuKomentarze autoraMoje reakcjeMoje odpowiedzi
Hulajnoga• 25 czerwca о 22:02
1
Ciasto będzie bardziej miękkie)
Odpowiedz
LeśnaDziwożona• 25 czerwca о 22:05
2
Każdy ma swój własny przepis. To tak jak z kotletami - jedne są robione z jajkiem, inne bez.
Odpowiedz
Nisama• 25 czerwca о 22:09
3
Bez jajka jest odwrotnie, jest bardziej miękki.
Odpowiedz
awaswa• 25 czerwca о 22:12
4
Robię, uwielbiam ciasto parzone, trzeba je włożyć.
Odpowiedz
Juli100• 25 czerwca о 22:17
5
Ja robiłam na oba sposoby. Gdy z jajkiem wypiekacz do chleba zagniatał ciasto, bardziej mi smakowało, ale może dlatego, że było dobrze wyrobione.Mama całe życie bez jajka i smakuje dobrze.Generalnie nie jest to konieczne.
Odpowiedz
Błyskawica• 25 czerwca о 22:26
6
Nie kłamię)
Odpowiedz
ZwykłaNiezwykła• 25 czerwca о 22:28
7
Jajka są potrzebne w cieście na pierogi z wiśniami, truskawkami i innymi farszami! Jest ono trwalsze, ciasto bez jajka jest miękkie i przy wyjmowaniu pierogów łatwo je połamać i całe nadzienie znika!
Odpowiedz
Zbuntowana• 25 czerwca о 23:37
8
Tak mówi dziewczyna, jest bardziej miękki bez jajka, krawędzie NIE będą suche.
Odpowiedz
Taniel• 26 czerwca о 00:38
9
Dodaję jajko - sprawia, że są bardziej puszyste, ale bez jajka są nieco cienkie.....
Odpowiedz
Opinie wyrażone w wątku odzwierciedlają poglądy autorów i nie odzwierciedlają stanowiska administracji strony.
W tej chwili piszą  0
5000
Wyślij

Popularne pytania!

Dzisiaj Wczoraj 7 dni 30 dni

więcej

Teraz czytają!

Ograniczenia / Zasady / Pomoc

©2024—2025 Kidstaff