ZawszeNaCzas• 29 czerwca о 07:37
Chleb na zakwasie bez drożdży w wypiekaczu do chleba.
Kto piecze chleb na zakwasie w wypiekaczu do chleba Moulinex? Na jakim programie? Jak długo to trwa?
autor
ZawszeNaCzas
• 29 czerwca о 07:44
Mi też nie wyszedł za pierwszym razem.Ja na mące żytniej 100gr.mąki żytniej+100gr,przegotowanej,ciepłej wody.mieszam i odstawiam w ciepłe,słabo wentylowane miejsce na 24 godziny.Mam w litrowym słoiku,wierzch przykrywam trzema warstwami gazy i gumką spinam.po 24 godzinach dokarmiam ponownie mieszam 100g.mąki+100g.wody i dodaję do zakwasu.i tak 4 dni.5 dnia można już piec chleb.ale jak?
Odpowiedz
ŻycieToBal• 29 czerwca о 07:46
Mam inny piekarnik, ale podobały mi się wyniki zarówno w trybie chleba gruboziarnistego, jak i otrębowego. Zrobiłam go z pełnoziarnistej kiełkowanej pszenicy. To też był trochę taniec tamburynowy
Odpowiedz
W tej chwili piszą
0
























































































Wyślij