Mam w lodówce miskę małych truskawek, więc zastanawiam się, czy mogę z nich zrobić pierogi. Kto je kiedyś robił i jak smakują?
MistrzyniSarkazmu• 03 lipca о 22:55
CO JESTEŚ Z INNEJ PLANETY???? to najpyszniejsze pyszności z dzieciństwa!!!! Nie potrafię zrobić tego sama, proszę mamę i babcię, żeby to zrobiły))))
Odpowiedz
RudaWeWłosach• 03 lipca о 23:02
ale kto by się tym przejmował, ja je lubię tylko trzeba ich nie rozgotować i ciasto musi być bardzo cienkie))))
Odpowiedz
BabciaNaRowerze• 03 lipca о 23:11
Nie jest konieczne, aby ciasto było cienkie, ponieważ jagody płyną, zwłaszcza truskawki, i łatwo się rozrywają i przyklejają. Aby je ugotować, należy umieścić je na desce w wodzie lub na parze....., wtedy będą się do niej przyklejać, a po podniesieniu będą się rozrywać.
Odpowiedz
PolskaDusza• 03 lipca о 23:20
trzeba być bezrękim, żeby je rozgotować lub zagęścić ciasto.
Odpowiedz
RudaWeWłosach• 03 lipca о 23:25
Dziękuję za radę, ale robiłam to już wiele razy i wszystko było w porządku))))Nic się nie skleiło, nie rozerwało itp)) Moje ciasto jest zawsze bardzo cienkie, po prostu nie uznaję innego rodzaju, gotuję w ten sposób od lat....
Odpowiedz
RudaWeWłosach• 04 lipca о 00:31
cóż, jak widać, ja tu nawet radzę, żeby ciasto NIE było cienkie)))Nawiasem mówiąc, wiele gospodyń robi ciasto na pierogi grube, one tak lubią, ale ja nie lubię))))))
Odpowiedz
Szczęściara• 04 lipca о 01:33
Nie lubię też truskawek, bez względu na to, jak są ugotowane), bardzo lubię wiśnie)))
Odpowiedz
W tej chwili piszą
0
























































































Wyślij