Diabeł_Wcielony• 08 czerwca о 13:16
Schab wieprzowy
Dziewczyny, podzielcie się sprawdzonym przepisem na schab) boję się zepsuć)
Solę i pieprzę, nie przecinam do końca, robię nacięcia o grubości 2-3 cm. Do każdego włożyć sporo suszonych śliwek. Można posmarować majonezem. Zawijam w folię i zostawiam do zamarynowania na kilka godzin do kilku dni (oczywiście w lodówce). Następnie do gorącego piekarnika, piec aż będą gotowe.
Odpowiedz
Pokroić w poprzek na grube krążki o grubości ok. 2-3 cm, posypać przyprawami, solą, dodać delikatną musztardę i miód, pr. 1-1,5 łyżki. 1-1,5 łyżki, zalać olejem roślinnym, wymieszać i odstawić na 30-40 min. Następnie można smażyć na dużym ogniu przez 10-15 minut z jednej strony i 5-10 z drugiej. Musisz osiągnąć skórkę na zewnątrz i soczystość w środku. I będzie smaczniejszy, jeśli można go grillować!
Odpowiedz
autor
Diabeł_Wcielony
• 08 czerwca о 13:32
Dzięki, ale nie wysuszę go w takim czasie na dużym ogniu?
Odpowiedz
Kitsyamama• 08 czerwca о 14:36
Solę, pieprzę, smaruję majonezem i robię nacięcia o grubości 2-3 cm, nie przecinając do końca. Do każdego wkładam kawałek sera i kawałek pomidora. Zawijam w folię i do piekarnika na 1 godzinę, pysznie))))
Odpowiedz
W tej chwili piszą
0
Wyślij