Hulajnoga• 12 lipca о 15:19
Twarda wołowina
Dziewczyny, mamy trochę wołowiny, która okazała się trochę twarda. Jest już pokrojona na kawałki do gulaszu. Czy możecie mi podpowiedzieć jak ją dusić, żeby była miękka? (Robiłam gulasz z tego samego mięsa - przez 2 godziny duszenia w ogóle nie zmiękło).
BrzydUla• 12 lipca о 15:22
Duszę z marchewką, cebulą, papryką i dodaję śmietanę lub kefir. To bomba, jest mięsne.
Odpowiedz
PolakMały• 12 lipca о 15:24
W takich przypadkach duszę bez dodawania wody, tylko dużo posiekanej cebuli. Myślę, że w ten sposób wychodzi bardziej miękkie. Mam rondle z grubym dnem ze stali nierdzewnej. Mięso samo wydziela soki.
Odpowiedz
Biała_i_Puszysta• 12 lipca о 15:33
Jak można jeść wołowinę, ew, wieprzowina jest najlepsza, miękka i smaczna.
Odpowiedz
ObiadU Mamy• 12 lipca о 18:03
Zawsze robię to w ten sposób. Aby zmiękczyć twardą wołowinę, dusimy ją jak zwykle, z pasteryzowaną cebulą, odrobiną mąki, przyprawami, solą (lepiej posolić pod koniec) i oczywiście cukrem. Około 1 łyżeczki cukru na 2 litrowy garnek. Duszę co najmniej godzinę i można jeść ustami. Smacznego. Z wieprzowiną ta liczba nie przejdzie.
Odpowiedz
W tej chwili piszą
0
























































































Wyślij