Kidstaff
Wejście Rejestracja
Zapytaj Porada
Ustawienia Rozmiar czcionki: a a a
help@kidstaff.pl
Wejście Rejestracja
Zasady | Ograniczenia | Cookies
©2008—2025 Kidstaff Kidstaff
Forum dla kobiet Kidstaff - Jedzenie, gotowanie - Mięso, drób
Hulajnoga• 12 lipca о 15:19

Twarda wołowina

Dziewczyny, mamy trochę wołowiny, która okazała się trochę twarda. Jest już pokrojona na kawałki do gulaszu. Czy możecie mi podpowiedzieć jak ją dusić, żeby była miękka? (Robiłam gulasz z tego samego mięsa - przez 2 godziny duszenia w ogóle nie zmiękło).
10 0
Wszystkie zdjęcia tematuKomentarze autoraMoje reakcjeMoje odpowiedzi
BrzydUla• 12 lipca о 15:22
1
Duszę z marchewką, cebulą, papryką i dodaję śmietanę lub kefir. To bomba, jest mięsne.
Odpowiedz
PolakMały• 12 lipca о 15:24
2
W takich przypadkach duszę bez dodawania wody, tylko dużo posiekanej cebuli. Myślę, że w ten sposób wychodzi bardziej miękkie. Mam rondle z grubym dnem ze stali nierdzewnej. Mięso samo wydziela soki.
Odpowiedz
Lida• 12 lipca о 15:28
3
Zawsze dodaję trochę wina dowolnego rodzaju podczas duszenia mięsa (wołowina, kaczka) - okazuje się soczyste, smaczne, miękkie mięso).
Odpowiedz
Biała_i_Puszysta• 12 lipca о 15:33
4
Jak można jeść wołowinę, ew, wieprzowina jest najlepsza, miękka i smaczna.
Odpowiedz
nana• 12 lipca о 15:34
5
Mój mąż zrobił go ostatnio z musztardą i 20% kwaśnej śmietany. Było niesamowicie smaczne! Ale to była wieprzowina. Nie próbowaliśmy jeszcze gotować wołowiny w ten sposób.
Odpowiedz
PolakMały• 12 lipca о 15:38
6
Wołowina jest zdrowsza, ma dużo więcej witamin.
Odpowiedz
grafik• 12 lipca о 15:43
7
Zdradzę ci sekret. Na sam koniec dodaj sodę oczyszczoną z odrobiną octu na czubku noża. W mgnieniu oka zrobi się mięsiste. Jeśli dodasz ją w połowie, będzie jak gulasz.
Odpowiedz
autor Hulajnoga • 12 lipca о 15:47
8
Merci.
Odpowiedz
Marri• 12 lipca о 16:56
9
Wciśnij do niego kiwi i odstaw na pół godziny, a następnie gotuj jak zwykle.
Odpowiedz
ObiadU Mamy• 12 lipca о 18:03
10
Zawsze robię to w ten sposób. Aby zmiękczyć twardą wołowinę, dusimy ją jak zwykle, z pasteryzowaną cebulą, odrobiną mąki, przyprawami, solą (lepiej posolić pod koniec) i oczywiście cukrem. Około 1 łyżeczki cukru na 2 litrowy garnek. Duszę co najmniej godzinę i można jeść ustami. Smacznego. Z wieprzowiną ta liczba nie przejdzie.
Odpowiedz
Opinie wyrażone w wątku odzwierciedlają poglądy autorów i nie odzwierciedlają stanowiska administracji strony.
W tej chwili piszą  0
5000
Wyślij

Teraz czytają!

Ograniczenia / Zasady / Pomoc

©2024—2025 Kidstaff