WiedźmaDobra• 12 lipca о 21:43
Jakieś rady, co można zrobić z marynatą do kebaba?
Dzień dobry, wszystkie hostessy! Mój mąż zrobił kebaby, marynowane w kefirze + cebula. Dużo cebuli, kefir 1,5 litra. Kebaby zostały zjedzone. Ta marynata została. Mogę z niej zrobić coś smacznego czy po prostu wyrzucić?
SzybkaJakBłyskawica• 12 lipca о 21:46
Nic bym nie ugotowała, bałabym się skazać rodzinę na kolejkę do toalety)))))
Odpowiedz
TakaSobie• 12 lipca о 21:49
podsmażyć cebulę z kawałkami piersi kurczaka na oleju roślinnym, a następnie wlać kefir i dusić na małym ogniu, aż płyn się wygotuje. Robię to z kwaśną śmietaną dla mojego męża, ale kefir też się sprawdzi))
)
)
Odpowiedz
podsmażyć cebulę na oleju słonecznikowym - będzie super dodatkiem do mięsa czy nawet gotowanych ziemniaków, kefir można wylać, a można upiec ciasto z bryndzą lub gotowanym jajkiem i zieloną cebulką, ale tam to tylko 1-2 filiżanki potrzebne, i nie słuchaj nikogo, bo ci doradzą.... Na doradcy są zdecydowanie wszyscy eksperci)
Odpowiedz
W tej chwili piszą
0
























































































Wyślij