Dziękuję wszystkim!
SąsiadkaZPiętra• 20 lipca о 01:00
jajko, sól, cukier, ciepła woda i mąka, ewentualnie margaryna jako ciasto francuskie.
Odpowiedz
KirkaOvsepyan• 20 lipca о 03:02
Do słoika z 0,5 litra gorącej wody dodajemy 1 łyżkę margaryny i 2 łyżki oleju roślinnego.Czekamy aż margaryna się rozpadnie,lekko studzimy,dodajemy sól,1 jajko,7 szklanek mąki.Zagniatamy.
Sztuka według uznania,najważniejsze żeby praktycznie się lało,takie płynne.Dodajemy albo bulion kostny, albo kostkę rozcieńczoną w wodzie, albo ogólnie wodę i dobrze solimy.Wodę zresztą zaleca się wlewać gazowaną)))
Dla mnie najsmaczniejsze.Przepis wyszperany na wakacjach w budce z cheburenikami, po 3 latach ciągłego chodzenia)))).
Sztuka według uznania,najważniejsze żeby praktycznie się lało,takie płynne.Dodajemy albo bulion kostny, albo kostkę rozcieńczoną w wodzie, albo ogólnie wodę i dobrze solimy.Wodę zresztą zaleca się wlewać gazowaną)))
Dla mnie najsmaczniejsze.Przepis wyszperany na wakacjach w budce z cheburenikami, po 3 latach ciągłego chodzenia)))).
Odpowiedz
W tej chwili piszą
0
























































































Wyślij