JabłkoNiezgody• 09 czerwca о 16:30
Co mogę zrobić, czego nie muszę wyrzucać?
Zostały mi 4 żółtka, robiłam już majonez, likier też, creme brulee też, co jeszcze mogę zrobić z żółtek? Zostało mi też trochę roztopionej białej czekolady, roztopiłam ją na polewę i się pogniotła, szkoda wyrzucać. czy można ją wykorzystać do wypieków? I w ogóle, piszcie swoje pomysły na wykorzystanie resztek.
PaniZInternetu• 09 czerwca о 16:33
żółtka w maseczce na włosy i twarz, a czekolada wymieszana z masłem i masłem kakaowym, orzechami i posmarowana bułeczką i przydatna i smaczna!
Odpowiedz
CichaWoda• 09 czerwca о 16:36
Żółtka można wykorzystać do zrobienia ajerkoniaku, jak w czasach mojego dzieciństwa. A czekoladę można wykorzystać do zrobienia gorącej czekolady (przepraszam za tautologię).
Odpowiedz
Czarodziejka• 09 czerwca о 16:37
Żółtka można rozsmarować na wierzchu ptysiów serowych, posypać sezamem i wysłać do piekarnika.
Odpowiedz
W tej chwili piszą
0
Wyślij