Kidstaff
Wejście Rejestracja
Zapytaj Porada
Ustawienia Rozmiar czcionki: a a a
help@kidstaff.pl
Wejście Rejestracja
Zasady | Ograniczenia | Cookies
©2008—2025 Kidstaff Kidstaff
Forum dla kobiet Kidstaff - Jedzenie, gotowanie - Pieczenie
90x60x90• 20 lipca о 21:57

budżetowe ciasto lub dla tych, którzy nie mają gdzie umieścić otwartego dżemu.

potrzebujesz filiżanki mocnej herbaty filiżanki dowolnego dżemu bez pestek filiżanki cukru, jeśli dżem jest kwaśny lub pół filiżanki, jeśli jest słodki 6 łyżek oleju roślinnego lub 100 gramów margarynyjednego jajka, ale nie możesz dodać, jeśli nie łyżeczki środka spulchniającego lub pół łyżeczki sody oczyszczonej i mąki, aby ciasto było jak gęsta śmietana.za każdym razem inaczej, ponieważ dżem może być gęsty i bardziej płynny można dodać orzechy i wanilinę.to jest do smaku, zagotować i pozostawić do ostygnięcia do temperatury pokojowej, a w tym czasie do dżemu dodać zaczyn lub sodę oczyszczoną i pozostawić do spienienia. a następnie wymieszać wszystkie składniki i do formy do pieczenia. przez około 40 minut w temperaturze 180 stopni Celsjusza lub orientacji na piekarniku.smaczne i przyjazne dla budżetu.
7 0
Wszystkie zdjęcia tematuKomentarze autoraMoje reakcjeMoje odpowiedzi
SamotnaWilczyca• 20 lipca о 22:00
1
Sądząc po zestawie produktów, bardzo budżetowy))dzięki, wypróbujemy  
Odpowiedz
autor 90x60x90 • 20 lipca о 22:02
2
a najważniejsze jest to, że zawsze masz go w domu, a dżem jest poddawany recyklingowi.
Odpowiedz
SamotnaWilczyca• 20 lipca о 22:04
3
aha) nie tracimy dżemu, musimy tylko otworzyć słoik, a potem ten, kto ma czas, jest tym, który się ślizga)))
ale w każdym razie przyjmuję do wiadomości)))
Odpowiedz
Nalta• 20 lipca о 22:06
4
Często to piekę, ale zamiast herbaty lepsze jest coś sfermentowanego mleka. Ja najczęściej mam kefir
Odpowiedz
sema• 20 lipca о 22:11
5
Gdzie byłaś wcześniej?! Chcę wstać z łóżka i iść upiec ciasto...
Dobrze, jutro spróbujemy) dzięki za przepis.
Odpowiedz
sema• 20 lipca о 23:16
6
autorko!!!!!i nie wyszło mi ciasto według Twojego przepisunie upiekło się w środku. gotowałam je w multicookerze. 1 godzina. spód i boki były dobrze upieczone, ale w środku miękisz....
Odpowiedz
autor 90x60x90 • 21 lipca о 00:22
7
Och, nigdy nie robiłam go w piekarniku, nawet nie umiem o tym opowiedzieć. Zawsze piekę wszystko w piekarniku i zawsze się udaje.
Odpowiedz
Opinie wyrażone w wątku odzwierciedlają poglądy autorów i nie odzwierciedlają stanowiska administracji strony.
W tej chwili piszą  0
5000
Wyślij

Popularne pytania!

Dzisiaj Wczoraj 7 dni 30 dni

więcej

Teraz czytają!

Ograniczenia / Zasady / Pomoc

©2024—2025 Kidstaff