NaiwnaJakBut• 09 czerwca о 23:16
Ciasto dyniowe. Kto jest profesjonalistą?)
Bez względu na to, ile razy próbuję, nie mogę uzyskać pożądanej konsystencji nadzienia po upieczeniu. Na zdjęciu nadzienie ciast innych osób wygląda na gęste, ale moje jest prawie zawsze luźne (dynia była pieczona, duszona itp.). Czy ktoś może podzielić się sekretem sprawdzonego nadzienia?
autor
NaiwnaJakBut
• 09 czerwca о 23:19
jest( i też stygnie, o nie kroi się tak ładnie jak np. sernik.
Odpowiedz
Roztrzepana• 09 czerwca о 23:24
A ja robię dyniową charlotte... zjedzą nawet ci członkowie, którzy nie jedzą dyni )))) bardzo smaczne! I nierealnie proste.
Odpowiedz
Roztrzepana• 09 czerwca о 23:30
Tak, ciasto przypomina ciasto jabłkowe, dynię ścieram na grubej tarce. Następnie mieszam ciasto ze startą dynią i wkładam do formy).
Odpowiedz
Roztrzepana• 10 czerwca о 00:39
Robiłam też jabłkową i dyniową. To jest to samo. Tylko jabłka są drobno posiekane, a dynia starta. Dodaję cynamon. Mieszam też wszystko z ciastem, nie układam warstwami. Tak jest lepiej i wszystko jest równomiernie rozłożone.
Odpowiedz
W tej chwili piszą
0
























































































Wyślij