Kidstaff
Wejście Rejestracja
Zapytaj Porada
Ustawienia Rozmiar czcionki: a a a
help@kidstaff.pl
Wejście Rejestracja
Zasady | Ograniczenia | Cookies
©2008—2025 Kidstaff Kidstaff
Forum dla kobiet Kidstaff - Jedzenie, gotowanie - Pieczenie
Czekoladowa• 10 czerwca о 16:30

Rozwałkować ciasto francuskie?

Kupiłam ciasto francuskie, chcę zrobić trójkąty z bryndzą, ale nie wiem czy nie trzeba go trochę rozwałkować, jest trochę grube
3 0
Wszystkie zdjęcia tematuKomentarze autoraMoje reakcjeMoje odpowiedzi
LeśnaDziwożona• 10 czerwca о 16:31
1
Jeśli masz drożdże, rozwałkuj je, a następnie po upieczeniu pozostaw na blasze do pieczenia na 10 minut, a następnie włóż do piekarnika.
Odpowiedz
ZmęczonaŻyciem• 10 czerwca о 16:35
2
można ją rozwałkować. Najważniejsze jest, aby nie formować go w jedną bryłę, wtedy nie będzie się łuszczył, rozwałkuj go tak, jak jest.
Odpowiedz
Diabeł_Wcielony• 10 czerwca о 16:40
3
Można, ale będzie cienkie i będzie się łamać, jeśli nadzienie zawiera trochę wody, np. twaróg lub jagody, może wyciekać, dlatego nie rozwałkowuję go, otrzymujesz wysokie trójkąty.
Odpowiedz
Opinie wyrażone w wątku odzwierciedlają poglądy autorów i nie odzwierciedlają stanowiska administracji strony.
W tej chwili piszą  0
5000
Wyślij

Popularne pytania!

Dzisiaj Wczoraj 7 dni 30 dni

więcej

Ograniczenia / Zasady / Pomoc

©2024—2025 Kidstaff