Czekoladowa• 10 czerwca о 16:30
Rozwałkować ciasto francuskie?
Kupiłam ciasto francuskie, chcę zrobić trójkąty z bryndzą, ale nie wiem czy nie trzeba go trochę rozwałkować, jest trochę grube
LeśnaDziwożona• 10 czerwca о 16:31
Jeśli masz drożdże, rozwałkuj je, a następnie po upieczeniu pozostaw na blasze do pieczenia na 10 minut, a następnie włóż do piekarnika.
Odpowiedz
ZmęczonaŻyciem• 10 czerwca о 16:35
można ją rozwałkować. Najważniejsze jest, aby nie formować go w jedną bryłę, wtedy nie będzie się łuszczył, rozwałkuj go tak, jak jest.
Odpowiedz
Diabeł_Wcielony• 10 czerwca о 16:40
Można, ale będzie cienkie i będzie się łamać, jeśli nadzienie zawiera trochę wody, np. twaróg lub jagody, może wyciekać, dlatego nie rozwałkowuję go, otrzymujesz wysokie trójkąty.
Odpowiedz
W tej chwili piszą
0
























































































Wyślij