PaniZInternetu• 06 sierpnia о 18:06
Zdradź mi przepis na sos pomidorowy, okazał się bardzo smaczny.
ZwykłaNiezwykła• 06 sierpnia о 18:10
Pomidory, paprykę, cebulę, czosnek, sól sawannę obieramy ze skórki i wrzucamy do blendera. Można zagotować, ja zawsze robiłam wszystko w proporcjach ’na oko’. Dodawałam do klopsików, spaghetti, smażonego mięsa. Raz dusiłam w nim cukinię.
Odpowiedz
KiełbasaZGrilla• 06 sierpnia о 18:12
Drobno posiekaną cebulę (nie na złoty kolor!) podsmażamy na oliwie z oliwek, dodajemy kilka ząbków czosnku drobno posiekanych (pilnujemy aby się nie przypaliły). Pomidory obieramy ze skórki i drobno siekamy wrzucamy na patelnię z cebulą i czosnkiem, pilnujemy aby nic się nie przypaliło, dodajemy łyżkę pasty i wszystko dusimy. Lub zamiast pasty można dodać pomidory bez skórki (sprzedawane w puszkach w pomidorach) Posolić do smaku + dodać zioła prowansalskie (pół łyżeczki) i szczyptę cukru. Doprawić do smaku.
Odpowiedz
Hulajnoga• 06 sierpnia о 18:17
Ja robię to tak:
cebulę w półpierścienie - podsmażam na oliwie, dodaję pomidory bez skórek, duszę aż płyn z pomidorów się wygotuje, tak że zrobi się gęsty, dodaję bazylię, oregano, czosnek i wyłączam.
cebulę w półpierścienie - podsmażam na oliwie, dodaję pomidory bez skórek, duszę aż płyn z pomidorów się wygotuje, tak że zrobi się gęsty, dodaję bazylię, oregano, czosnek i wyłączam.
Odpowiedz
W tej chwili piszą
0
























































































Wyślij