RudaWeWłosach• 10 czerwca о 19:14
Fasolka szparagowa - co ugotować?
Właściwie pytanie jest w tytule. Czy masz mrożoną fasolkę szparagową?
MądraSowa• 10 czerwca о 19:18
Wczoraj ugotowałam trochę mięsa, dusiłam trochę fasoli i polałam olejem słonecznikowym i sosem sojowym oraz mieszanką włoskich ziół. Było pyszne.
Odpowiedz
AnonimowyŻartowniś• 10 czerwca о 19:23
Lubię podsmażyć cebulę, a następnie dodać fasolę, sól, mielony czarny pieprz, suszoną pietruszkę i śmietanę. Dusić pod przykryciem przez około 10 minut, aż fasola będzie gotowa
Odpowiedz
Zaczytana• 10 czerwca о 19:24
Po prostu duszę ją z masłem, jest pyszna. Aż mi ślinka cieknie.
Odpowiedz
SernikowyZawrótGłowy• 10 czerwca о 20:32
Bardzo smaczna z pomidorami we własnym soku (w żelaznych puszkach) oraz z czosnkiem i oliwą z oliwek.... Fasolę zalać wrzątkiem, odstawić na kilka minut i odcedzić.... Na głębokiej patelni rozgrzać oliwę i podsmażyć dużą cebulę pokrojoną w cienkie półpierścienie lub według uznania. Smażyć na złoty kolor. Dodajemy pomidory z puszki, ugniatamy widelcem i dodajemy fasolę. mieszamy i dodajemy 2/3 szklanki wody. solimy i dusimy przez około 20-25 minut. Około 5 minut przed końcem dodaję zmiażdżony czosnek kilka ząbków i więcej oliwy łyżka 3 lub więcej ( bardzo dobrze pasuje do tego dania ) . można posolić i popieprzyć . Jest jeszcze smaczniejszy do jedzenia po zaparzeniu )))
Odpowiedz
W tej chwili piszą
0
























































































Wyślij