18latJużMam• 30 września о 21:49
Czy wygodnie jest robić pierogi w pierogarce? Ile to kosztuje?
Hulajnoga• 30 września о 22:03
Jest to bardzo wygodne, a ciasto jest w wypiekaczu do chleba.
Odpowiedz
PustyPortfel• 30 września о 22:42
Co w tym takiego poręcznego? Rozwałkowujesz ciasto, ręce ci odpadają, mięso wypada przez dziurki. Nie potrafię tego zrobić dobrze.
Odpowiedz
ZłotaRączka• 30 września о 23:11
Szybsze, wygodniejsze, ale wciąż ręcznie robione są o wiele smaczniejsze... jeśli o mnie chodzi.
Odpowiedz
GłowaPełnaMyśli• 01 października о 01:16
Jest wygodny i szybki. Mam metalową. Średnio robi 300 sztuk w ciągu godzinę. Rozwałkowuję ciasto, mój syn rozwałkowuje kulki mięsne. Następnie wkładam je do zamrażarki.
Odpowiedz
KiepskaWróżka• 01 października о 03:17
Czy możesz podzielić się przepisem na pierogi? (ciasto)
Odpowiedz
GłowaPełnaMyśli• 01 października о 04:30
Tak, najprostsze ciasto, na wodzie))Wszystko na oko. Biorę wodę z filtra. Roztrzepuję 1 jajko w misce z solą / łyżeczka/ i odrobiną wody. Potem więcej wody, około litra i mąka. Najpierw mieszam widelcem, potem ręką. Mąkę dodajemy stopniowo, nie za dużo na raz. Dobrze zagnieść, nie za mocno. Zostawić na około 20-30 minut przykryte ręcznikiem. Po prostu zrób mięso mielone. Wtedy zobaczysz, jak piękne stanie się ciasto))) Każde ciasto powinno być pozostawione w ten sposób.
Odpowiedz
W tej chwili piszą
0
























































































Wyślij