Igła• 14 czerwca о 18:09
Jak zrobić jogurt i kefir w jogurtownicy?
Kilka razy zrobiłam jogurt niektóre nie smaczne okazuje się.Powiedzcie mi, jak gotować i od czego starter.i że stoi jogurt maker idle.....
LubięPłakać• 14 czerwca о 18:13
Kupiłam w aptece jogurt w kapsułkach. Dodaję jedną kapsułkę do przegotowanego i ostudzonego mleka, mieszam, przelewam do kubeczka i wkładam do jogurtownicy na 4-8 godzin
Odpowiedz
autor
Igła
• 14 czerwca о 18:16
Na jak długo włączasz jogurtownicę? Włączyłam ją na 8 godzin i jogurt był kwaśny...
Odpowiedz
ŻurekZBarszczem• 14 czerwca о 18:23
Mam 8 godzin, ale musisz sprawdzić temperaturę w jogurtownicy, najprawdopodobniej jest wyższa niż trzeba i masz kwaśność.Jogurt wychodzi delikatny i nie kwaśny.
Odpowiedz
Twoim ulubionym sosem.
ja mam starte maliny z cukrem bez pestek ;)
może ktoś chce mleko skondensowane na wierzch.
ale generalnie weź mleko w tetrapaku HEALTHY (nie trzeba gotować, podgrzej do 37) i świeży jogurt startowy lub jogurt z laktulozą. jak tylko zgęstnieje - wyjmij i wstaw do lodówki. za kilka godzin spróbuj z przyjemnością!
ja mam starte maliny z cukrem bez pestek ;)
może ktoś chce mleko skondensowane na wierzch.
ale generalnie weź mleko w tetrapaku HEALTHY (nie trzeba gotować, podgrzej do 37) i świeży jogurt startowy lub jogurt z laktulozą. jak tylko zgęstnieje - wyjmij i wstaw do lodówki. za kilka godzin spróbuj z przyjemnością!
Odpowiedz
jest słodki a nie powinien być, to fermentowany produkt mleczny, ale są produkty neutralne jak bifivit i są bardziej kwaśne jak jogurt i kefir. Ale są też różnice w zakwasie, u mnie na dobrym jedzenie wychodzi kwaśne i dziecko w ogóle czegoś takiego nie je, ale na vivo wszystko jest ok. Ja zakładam przeważnie na 6 godzin i generalnie nastawiam na zagęszczenie, tylko zagęszczam i wyłączam.
Odpowiedz
W tej chwili piszą
0
Wyślij