Kidstaff
Wejście Rejestracja
Zapytaj Porada
Ustawienia Rozmiar czcionki: a a a
help@kidstaff.pl
Wejście Rejestracja
Zasady | Ograniczenia | Cookies
©2008—2025 Kidstaff Kidstaff
Forum dla kobiet Kidstaff - Jedzenie, gotowanie - Produkty mleczne
Igła• 14 czerwca о 18:09

Jak zrobić jogurt i kefir w jogurtownicy?

Kilka razy zrobiłam jogurt niektóre nie smaczne okazuje się.Powiedzcie mi, jak gotować i od czego starter.i że stoi jogurt maker idle.....
8 0
Wszystkie zdjęcia tematuKomentarze autoraMoje reakcjeMoje odpowiedzi
vromil• 14 czerwca о 18:12
1
Weź mleko o wyższej zawartości tłuszczu (jeśli dla dorosłych) i polej je sosem przed spożyciem ;)
Odpowiedz
LubięPłakać• 14 czerwca о 18:13
2
Kupiłam w aptece jogurt w kapsułkach. Dodaję jedną kapsułkę do przegotowanego i ostudzonego mleka, mieszam, przelewam do kubeczka i wkładam do jogurtownicy na 4-8 godzin
Odpowiedz
autor Igła • 14 czerwca о 18:16
3
Na jak długo włączasz jogurtownicę? Włączyłam ją na 8 godzin i jogurt był kwaśny...
Odpowiedz
vromil• 14 czerwca о 18:18
4
zależy od zakwasu i temperatury w mieszkaniu.
kiedy wystarczą 4 godziny, a niektórzy potrzebują 10 godzin.
zakwas zazwyczaj jest pisany.
Odpowiedz
ŻurekZBarszczem• 14 czerwca о 18:23
5
Mam 8 godzin, ale musisz sprawdzić temperaturę w jogurtownicy, najprawdopodobniej jest wyższa niż trzeba i masz kwaśność.Jogurt wychodzi delikatny i nie kwaśny.
Odpowiedz
autor Igła • 14 czerwca о 18:32
6
Jaki rodzaj sosu?
Odpowiedz
vromil• 14 czerwca о 19:33
7
Twoim ulubionym sosem.
ja mam starte maliny z cukrem bez pestek ;)
może ktoś chce mleko skondensowane na wierzch.
ale generalnie weź mleko w tetrapaku HEALTHY (nie trzeba gotować, podgrzej do 37) i świeży jogurt startowy lub jogurt z laktulozą. jak tylko zgęstnieje - wyjmij i wstaw do lodówki. za kilka godzin spróbuj z przyjemnością!
Odpowiedz
awaswa• 14 czerwca о 20:42
8
jest słodki a nie powinien być, to fermentowany produkt mleczny, ale są produkty neutralne jak bifivit i są bardziej kwaśne jak jogurt i kefir. Ale są też różnice w zakwasie, u mnie na dobrym jedzenie wychodzi kwaśne i dziecko w ogóle czegoś takiego nie je, ale na vivo wszystko jest ok. Ja zakładam przeważnie na 6 godzin i generalnie nastawiam na zagęszczenie, tylko zagęszczam i wyłączam.
Odpowiedz
Opinie wyrażone w wątku odzwierciedlają poglądy autorów i nie odzwierciedlają stanowiska administracji strony.
W tej chwili piszą  0
5000
Wyślij

Teraz czytają!

Ograniczenia / Zasady / Pomoc

©2024—2025 Kidstaff