Kidstaff
Wejście Rejestracja
Zapytaj Porada
Ustawienia Rozmiar czcionki: a a a
help@kidstaff.pl
Wejście Rejestracja
Zasady | Ograniczenia | Cookies
©2008—2025 Kidstaff Kidstaff
Forum dla kobiet Kidstaff - Jedzenie, gotowanie - Warzywa, owoce, jagody
Szczęściara• 06 czerwca о 19:31

Mrożone brokuły są gorzkie po upieczeniu, jaki jest tego powód?

Zamroziłam brokuły, kolor był zielony, kiełki były świeże. Ale kiedy upiekłam warzywa w piekarniku, smak nie był zbyt dobry, delikatnie mówiąc. Wyglądało na żółtawe, smakowało kwaśno i gorzko i pachniało zepsutą kapustą. Wcześniej kupiłam kapustę bagienną i ugotowałam, była również pyszna.
4 0
Wszystkie zdjęcia tematuKomentarze autoraMoje reakcjeMoje odpowiedzi
MistrzyniSarkazmu• 06 czerwca о 19:32
1
Czy gotowałaś przed zamrożeniem?
Odpowiedz
MistrzyniSarkazmu• 06 czerwca о 19:33
2
lub raczej blanszowana
Odpowiedz
autor Szczęściara • 06 czerwca о 19:34
3
Cytat:a raczej blanszowana nie, czy to problem? W piekarniku, podobno pod parą, nie zachodzi ten sam efekt blanszowania?
Odpowiedz
MistrzyniSarkazmu• 06 czerwca о 19:39
4
Włożyłaś je do piekarnika po zamrożeniu. Powinnaś je zblanszować przed zamrożeniem. Zamrażasz świeże brokuły.
Odpowiedz
Opinie wyrażone w wątku odzwierciedlają poglądy autorów i nie odzwierciedlają stanowiska administracji strony.
W tej chwili piszą  0
5000
Wyślij

Teraz czytają!

Ograniczenia / Zasady / Pomoc

©2024—2025 Kidstaff