Szczęściara• 06 czerwca о 19:31
Mrożone brokuły są gorzkie po upieczeniu, jaki jest tego powód?
Zamroziłam brokuły, kolor był zielony, kiełki były świeże. Ale kiedy upiekłam warzywa w piekarniku, smak nie był zbyt dobry, delikatnie mówiąc. Wyglądało na żółtawe, smakowało kwaśno i gorzko i pachniało zepsutą kapustą. Wcześniej kupiłam kapustę bagienną i ugotowałam, była również pyszna.
autor
Szczęściara
• 06 czerwca о 19:34
Cytat:a raczej blanszowana nie, czy to problem? W piekarniku, podobno pod parą, nie zachodzi ten sam efekt blanszowania?
Odpowiedz
MistrzyniSarkazmu• 06 czerwca о 19:39
Włożyłaś je do piekarnika po zamrożeniu. Powinnaś je zblanszować przed zamrożeniem. Zamrażasz świeże brokuły.
Odpowiedz
W tej chwili piszą
0
























































































Wyślij