WiedźmaDobra• 20 czerwca о 17:33
Podaj mi przepis na kwaśną śmietanę
Mam dużo kwaśnej śmietany, zaczęłam szukać przepisu w necie, ale tam jest też masło i to nie jest sposób w jaki piekłam dawno temu. proszę podziel się przepisem - kto często je piecze).
Sprawdzony przepis - zawsze tak robię, 4 jajka, 1,5 łyżki. cukier bardzo dobrze ubić, 1 łyżka. kwaśna śmietana dowolnego rodzaju, ale z rynku vershkova okazuje się najsmaczniejsza ze wszystkich, 1 łyżeczka. środek spulchniający, mąka jak na naleśnikach nie grubych dużo, że było, jeśli więcej mąki jest gruboziarnisty w smaku wychodzi. Na patelnię wysmarowaną olejem i posypaną kaszą manną lub mąką i do piekarnika, na 160 C, na 40-50 minut, w zależności od piekarnika zależy. Ostudzić przekroić na pół i posmarować czym chcę, polać polewą, czekoladą lub cytryną ogólnie do herbaty tanio i surowo, bo mam małe dzieci i dodatkowo pracuję, ale zawsze to czas i produkty.
Odpowiedz
120-120-120 (Nie chudnę)• 20 czerwca о 17:36
Ja piekę bardzo prosty i szybki żurek na kaszy mannej, wszyscy go bardzo lubimy, nie można przesadzić ani z kwaśną śmietaną.Bierzemy 3 jajka i szklankę cukru - ubijamy na pianę lub według uznania, dodajemy 1 szklankę kwaśnej śmietany w której gasimy pół łyżeczki sody oczyszczonej i dodajemy kwaśną śmietanę i posypujemy boroshne, żeby było dobrze za i do nagrzanego piekarnika do 180 gr. Wypiekać na złoty kolor.Wszystko bardzo szybko i vsuno.Mam nadzieję, że się spodoba)))).
Odpowiedz
120-120-120 (Nie chudnę)• 20 czerwca о 17:41
Ups, zapomniałam o kaszy manny, po prostu biegałam, przepraszam, jeszcze 1 łyżka kaszy manny.
Odpowiedz
W tej chwili piszą
0
























































































Wyślij