Kidstaff
Wejście Rejestracja
Zapytaj Porada
Ustawienia Rozmiar czcionki: a a a
help@kidstaff.pl
Wejście Rejestracja
Zasady | Ograniczenia | Cookies
©2008—2025 Kidstaff Kidstaff
Forum dla kobiet Kidstaff - Jedzenie, gotowanie - Ryby i owoce morza
PustyPortfel• 21 czerwca о 16:43

Zaproponuj dobry przepis na solenie czerwonej ryby, łososia, pstrąga.

Sam chciałabym marynować ryby na kanapki.
9 0
Wszystkie zdjęcia tematuKomentarze autoraMoje reakcjeMoje odpowiedzi
KatieM• 21 czerwca о 16:46
1
2 łyżki. sól do 1 łyżki. cukier, jeśli to nie wystarczy, dodaj w takich samych proporcjach. dobrze rozmazana ryba i przez 24 godziny w lodówce. po 24 wyjmij i włóż do wody na pół godziny, spłucz. cieszyć się.
Odpowiedz
Laskava• 21 czerwca о 16:49
2
bierzemy rybę, jemy, osuszamy ręcznikiem, zanurzamy w soli, najlepiej gruboziarnistej, wkładamy do garnka i gotowe, po 24 godzinach.
Odpowiedz
Laskava• 21 czerwca о 16:50
3
sing-wash
Odpowiedz
Anela• 21 czerwca о 16:54
4
Cytat: 2 łyżki. sól do 1 łyżki. cukier, jeśli to nie wystarczy, a następnie dodać w tych samych proporcjach. dobrze rozmazane ryby, i przez 24 godziny w lodówce. po 24 wyjąć, i w wodzie na pół godziny umieścić, spłukać. cieszyć się więcej tam pieprz oregano i zatoki można rzucać, że pikantne było).
Odpowiedz
Freze• 21 czerwca о 16:57
5
Nie mamy żadnego przepisu... dzielimy rybę... solimy. Wkładamy do lodówki i następnego dnia jest bomba.
Odpowiedz
maja• 21 czerwca о 17:00
6
Mój mąż bierze 1 kg ryby 2 łyżki soli i 1 łyżkę cukru, bułki i pod prasę, rano jemy już kanapki, pieprzu i borówki nie dodaje, uwielbiam jak jest lekko posolona bez przypraw
Odpowiedz
grafik• 21 czerwca о 17:01
7
Ja robię tak: marynata na 1 kg ryby :
30g koniaku
1t.l.soli
1t.l.soli
odrobina cukru.wymieszać do stanu mokrego śniegu-sól do końca się nie rozpuszcza.
tym zalać rybę i codziennie przewracać.gdy zniknie zapach alkoholu-ryba gotowa.
Odpowiedz
Mariona• 21 czerwca о 18:06
8
Przepraszam, że się wtrącam w temat - dziewczyny, co zrobić z solonej ryby? Przez przypadek posoliłam ponad kilogram ryby, nie możemy już nawet patrzeć na kanapki. Nawiasem mówiąc, solę tak samo jak wiele osób - sól, cukier, ale trochę mniej cukru, bez przypraw.
Odpowiedz
MariTime• 21 czerwca о 19:16
9
Na 1 litr przegotowanej schłodzonej wody: 200 gr. soli + 1 łyżka cukru + 30 gr. koniaku, zalać rybę. po 10 godzinach odcedzić solankę i można jeść.
Odpowiedz
Opinie wyrażone w wątku odzwierciedlają poglądy autorów i nie odzwierciedlają stanowiska administracji strony.
W tej chwili piszą  0
5000
Wyślij

Popularne pytania!

Dzisiaj Wczoraj 7 dni 30 dni

więcej

Teraz czytają!

Ograniczenia / Zasady / Pomoc

©2024—2025 Kidstaff