GaduGadu• 21 czerwca о 18:32
Nie zniosę tego dłużej
Nie mogę zrobić biszkoptu. Pomoc, która ma wszystko idealne. mąż krzyczy szkodliwe!!! jak zrobić pyszne....
ZmęczonaŻyciem• 21 czerwca о 18:42
4 jajka
filiżanka cukru
filiżanka mąki.
filiżanka cukru
filiżanka mąki.
Odpowiedz
DzikaPolska• 21 czerwca о 18:44
W moim gospodarstwie domowym nigdy nie było zakwasu. Dlaczego miałby być potrzebny? Wystarczy ubić osobno białka z cukrem, a dopiero potem dodawać po trochu żółtka. I najważniejsze, żeby wlewając do formy, nigdzie nie stukać patelnią, bardzo spokojnie wstawić do piekarnika. Wtedy się uda.
Odpowiedz
DzikaPolska• 21 czerwca о 18:48
Ten sam problem! Wszystko gotuję idealnie, ale biszkopty to mój najgorszy sen, zawsze coś z nimi nie tak
.
.
Odpowiedz
Zrobić własny zaczyn 1 łyżeczka mąki, 1/2 łyżeczki sody oczyszczonej, 1/4 łyżeczki kwasku cytrynowego. A biszkopt robię czasem nawet bez oddzielania żółtek od białek. Po prostu długo ubijam cukier z jajkami 4 jajka + 1 łyżka cukru, aż masa nie stanie się biała gęsta, jak śmietana, a następnie dodaję stopniowo mąkę 1. i ponownie mieszam mikserem, ale lekko. Można również dodać skrobię dla puszystości.
Odpowiedz
W tej chwili piszą
0
























































































Wyślij