Kidstaff
Wejście Rejestracja
Zapytaj Porada
Ustawienia Rozmiar czcionki: a a a
help@kidstaff.pl
Wejście Rejestracja
Zasady | Ograniczenia | Cookies
©2008—2025 Kidstaff Kidstaff
Forum dla kobiet Kidstaff - Jedzenie, gotowanie - Ryby i owoce morza
NiePijęOdWczoraj• 08 lipca о 08:47

Usmażyłam krewetki, jak mówią.

Tłuste, niesmaczne...Oliwa z oliwek+sos sojowy, smażone w tym z obu stron.Co jest nie tak?
18 0
Wszystkie zdjęcia tematuKomentarze autoraMoje reakcjeMoje odpowiedzi
ZupaPomidorowa• 08 lipca о 08:50
1
Kiedyś smażyłam go na maśle, jest pyszny.
Odpowiedz
WiedźmaDobra• 08 lipca о 08:53
2
W ogóle nie lubię go w sosie sojowym.
Odpowiedz
LubięPłakać• 08 lipca о 08:54
3
Ile minut? 2 minuty, najwyżej 3. Dodaj trochę czosnku. Zwykle nakładam pokrywkę i wlewam 50 ml wody na patelnię, wtedy nie są tłuste.
Odpowiedz
18latJużMam• 08 lipca о 08:59
4
Może wlałaś dużo oleju?
Odpowiedz
LubięPłakać• 08 lipca о 09:00
5
Pod pokrywką z wodą, pod warunkiem, że jest dużo soi, inaczej są gorzkie. Marynuję je też w soi+czosnku+przyprawach+oliwie z oliwek, następnie obtaczam w bułce tartej i smażę na złoty kolor, po czym wykładam na ręcznik papierowy/ serwetkę, żeby usunąć tłuszcz - wariant najbardziej korzystny dla obu stron.
Odpowiedz
WariatkaZCharakterem• 08 lipca о 09:04
6
Masło, czosnek i cytryna-
Odpowiedz
TwardaBaba• 08 lipca о 09:10
7
Krewetki nie mogą być tłuste. Wlewa się więc do nich dużo oleju.
Odpowiedz
TwardaBaba• 08 lipca о 09:12
8
Mój mąż robi ją z oliwą z oliwek. A potem z cienkim spaghetti.
Odpowiedz
ZielonaKartka• 08 lipca о 09:18
9
Po co smażyć krewetki, które i tak są pyszne w czosnku? Nie wspominając o sosie sojowym? Smak krewetek zostanie utracony...
Odpowiedz
ZielonaKartka• 08 lipca о 09:25
10
Smażę krewetki w skorupkach na oliwie z oliwek, a na koniec kroję kilka plasterków czosnku na pół dla smaku. Z sosem sojowym, fuj.
Odpowiedz
Nalta• 08 lipca о 09:37
11
Być może zrobiłeś wszystko dobrze, ale to po prostu nie jest twój produkt. Osobiście nie próbowałam oliwy z oliwek, ale masło + soja + cytryna i czosnek smakują mi naprawdę dobrze, ale nie powiedziałabym, że są wprost tłuste.
Odpowiedz
GłowaPełnaMyśli• 08 lipca о 09:50
12
Należy również dobrze rozgrzać olej przed dodaniem krewetek, w przeciwnym razie wchłoną one cały olej i staną się tłuste
Odpowiedz
ŻurekZBarszczem• 08 lipca о 09:52
13
Marynuję przez kilka godzin w oliwie z oliwek + pietruszka + czosnek i kładę na rozgrzanej patelni lub grillu na kilka minut.
Odpowiedz
Tramwajarka• 08 lipca о 09:57
14
I pietruszka na wierzchu... mój ulubiony sposób przyrządzania wszystkich owoców morza.
Odpowiedz
ZielonaKartka• 08 lipca о 10:08
15
Po prostu gotuję je z solą, uwielbiam smak krewetek.
Odpowiedz
TwardaBaba• 08 lipca о 11:27
16
Próbowałaś kiedyś gotowanych krewetek tygrysich? To rzadkość, nie polecam.
Odpowiedz
ZielonaKartka• 08 lipca о 13:29
17
Tak, wiem. Tygrysich w ogóle nie lubię, są niedobre i można je smażyć. Wolałabym kupić langustynki zamiast tygrysich.Pisałam o zwykłych, nie sprecyzowałam autorke.
Odpowiedz
GóraKasy• 08 lipca о 14:39
18
Moim zdaniem podczas smażenia pozostaje więcej smaku. I tak trafia do wody.
Smażę z masłem (odrobiną) i owszem, odrobiną czosnku
Odpowiedz
Opinie wyrażone w wątku odzwierciedlają poglądy autorów i nie odzwierciedlają stanowiska administracji strony.
W tej chwili piszą  0
5000
Wyślij

Popularne pytania!

Dzisiaj Wczoraj 7 dni 30 dni

więcej

Ograniczenia / Zasady / Pomoc

©2024—2025 Kidstaff