W Sylwestra wszyscy jedli sałatki z majonezem. Czy możecie doradzić coś lekkiego i smacznego, aby zadowolić moich gości?
KrólowaKuchni• 10 czerwca о 09:32
Zamiast majonezu używam widelca do ubijania oleju roślinnego z sokiem z cytryny i przyprawami. Lekki i smaczny dressing.
Odpowiedz
zrobić julienne
pokroić pieczarki w plasterki - wrzucić pieczarki na rozgrzaną patelnię bez oleju, smażyć aż woda z pieczarek odparuje, dodać olej roślinny, cebulę pokroić w kostkę, pierś z kurczaka pokroić w kostkę. Dusić wszystko na średnim ogniu do ugotowania, dodać śmietanę na patelnię i dusić pod przykryciem, gdy śmietana się dusi, zetrzeć twardy ser na wierzch - wymieszać i przykryć pokrywką, aż ser się rozpuści.
pokroić pieczarki w plasterki - wrzucić pieczarki na rozgrzaną patelnię bez oleju, smażyć aż woda z pieczarek odparuje, dodać olej roślinny, cebulę pokroić w kostkę, pierś z kurczaka pokroić w kostkę. Dusić wszystko na średnim ogniu do ugotowania, dodać śmietanę na patelnię i dusić pod przykryciem, gdy śmietana się dusi, zetrzeć twardy ser na wierzch - wymieszać i przykryć pokrywką, aż ser się rozpuści.
Odpowiedz
W tej chwili piszą
0
























































































Wyślij