BrzydUla• 15 sierpnia о 00:38
Kto gotuje Czenaki? Podziel się swoim sprawdzonym przepisem.
Nie wiem na ile jest to autentyczne, ale łapcie jak jest:
Przez pół godziny gotujemy 0,5 kg pieczarek lub 100 g grzybów suszonych, gotujemy fasolę (też 30 minut), podajemy frytki (dużo oleju na patelni) 5 sztuk, mięso-0,4 kg wieprzowiny. Robimy pieczeń na oleju słonecznikowym: 2 duże cebule, pomidor, 2 marchewki pokrojone w duże kawałki. Wlewamy do garnka, dodajemy fasolę, pieczarki, ziemniaki, dusimy 10 minut, rozkładamy do garnków i dodajemy dużo czosnku. (odlewamy wodę z pieczarek lub fasoli, wstawiamy do piekarnika na kilka minut).
Przez pół godziny gotujemy 0,5 kg pieczarek lub 100 g grzybów suszonych, gotujemy fasolę (też 30 minut), podajemy frytki (dużo oleju na patelni) 5 sztuk, mięso-0,4 kg wieprzowiny. Robimy pieczeń na oleju słonecznikowym: 2 duże cebule, pomidor, 2 marchewki pokrojone w duże kawałki. Wlewamy do garnka, dodajemy fasolę, pieczarki, ziemniaki, dusimy 10 minut, rozkładamy do garnków i dodajemy dużo czosnku. (odlewamy wodę z pieczarek lub fasoli, wstawiamy do piekarnika na kilka minut).
Odpowiedz
W tej chwili piszą
0
























































































Wyślij