Szczęściara• 13 września о 22:06
Ulubionym przysmakiem każdego z nas są serniki.
Dziewczyny, jak robicie serniki? Próbowałam już wielu przepisów. Albo się nie udają, albo jest za dużo mąki. Podzielcie się sekretami swoich pysznych serników.
PierogiZNieba• 13 września о 22:09
Nie trzeba dodawać sody oczyszczonej, ponieważ soda oczyszczona sprawia, że się rozprowadzają.
Odpowiedz
Jeśli używasz semoliny, musisz wziąć rękę, robię to na oko. twaróg jest lepszy arssipchatnyy, cukier, jajko, sól mąka semolina, aż stanie się konsystencją, że kulki można toczyć. jeśli z semoliny, a następnie mniej suchych składników, trzeba trochę poczekać, aż pęcznieje, będzie bardziej sucha. następnie toczę kulki na okrągło i na gorącej patelni na małym lub średnim ogniu, najlepiej pod pokrywką, okazują się wow! tak puffy i wewnątrz jak ciasto
Odpowiedz
ObiadU Mamy• 13 września о 22:30
Składniki:
Ser twarogowy (TYLKO! 5%) - 600 g.
Jajka - 1 sztuka
sól - szczypta, zwiększy słodycz
cukier - 100-150 g (opcjonalnie), ja lubię serniki na słodko i wyłącznie rano.
mąka - 2 łyżki.
Przygotowanie:
1. Wszystko zmiksować, nie trzeba przecierać twarogu przez sito, jest boski taki jaki jest. Wilgotnymi dłońmi toczyć kulki.
2. Mi zawsze wychodzi 13 sztuk. Zanurzyć w mące. Strząsnąć nadmiar.
3. Na rozgrzanej patelni - na średnim ogniu.
4. Jak tylko jedna strona nabierze pięknego rumianego koloru - odwracamy, przykrywamy pokrywką i zostawiamy do osiągnięcia tego samego koloru tylko pod pokrywką na małym ogniu.
5. Tutaj pod pokrywką spuchły. Z patelni - na talerz z ręcznikiem papierowym.
Ser twarogowy (TYLKO! 5%) - 600 g.
Jajka - 1 sztuka
sól - szczypta, zwiększy słodycz
cukier - 100-150 g (opcjonalnie), ja lubię serniki na słodko i wyłącznie rano.
mąka - 2 łyżki.
Przygotowanie:
1. Wszystko zmiksować, nie trzeba przecierać twarogu przez sito, jest boski taki jaki jest. Wilgotnymi dłońmi toczyć kulki.
2. Mi zawsze wychodzi 13 sztuk. Zanurzyć w mące. Strząsnąć nadmiar.
3. Na rozgrzanej patelni - na średnim ogniu.
4. Jak tylko jedna strona nabierze pięknego rumianego koloru - odwracamy, przykrywamy pokrywką i zostawiamy do osiągnięcia tego samego koloru tylko pod pokrywką na małym ogniu.
5. Tutaj pod pokrywką spuchły. Z patelni - na talerz z ręcznikiem papierowym.
Odpowiedz
Biedronka• 13 września о 23:40
Ale mój syn z jakiegoś powodu nie toleruje twarogu, serników, a nawet naleśników. Nie rozumiem, przynajmniej je ser i lubi mleko\kefir; poza owsianką, omletem czy kanapką zupełnie nie wiem, co dać
Odpowiedz
PiekłoNieZamarzło• 14 września о 00:48
Cytat:U mnie zawsze bardzo smaczne - twaróg + jajko z cukrem, nie dodaję mąki, zastępuję ją kaszą manną, zagniotłam waniliową, zostawiłam na 30 minut, potem uformowałam, obtoczyłam w mące i kawały, spróbuj, nie pożałujesz!!!!!! Jednak wszystko leję na oko:)) Zauważyłam, że jak ciasto chwilę postoi, a potem się smaży, to bezy się nie rozchodzą:).
Odpowiedz
W tej chwili piszą
0
























































































Wyślij