Dziewczyny, powiedzcie mi. to jest płynne. dobra kwaśna śmietana, cukier puder, wanilia. ubijam, ale nie zgęstniało zbyt. jak mogę to naprawić? mam zamiar złożyć ciasto (wielkie dzięki)
Dama_z_Kotem• 05 października о 16:07
Domowa kwaśna śmietana? Jeśli jest kupiona w sklepie, nie ubije się ani nie zgęstnieje, chyba że użyjesz skrobi, ale będzie smakować jak gówno.
Odpowiedz
Zabiegana• 05 października о 16:16
Nasza gosposia w nocy przekłada sklepową kwaśną śmietanę przez gazę do odsączenia, rano jest z niej morze serwatki i to bardzo gęstej, jak domowej roboty, nawet nie wiem jak Ci pomóc, rada na przyszłość).
Odpowiedz
Pomysłowa• 05 października о 17:42
Zwykle ścieram banana na tarce do marchewki, a następnie mieszam (nie ubijam) - śmietana staje się gęstsza, a banan w śmietanie nadaje ciastu świeżości i lekkości.
Odpowiedz
W tej chwili piszą
0
























































































Wyślij