90x60x90• 08 października о 19:23
Co pysznego można przyrządzić z brokułów?
Biedronka• 08 października о 19:28
Gotować przez około 5 minut w osolonej wodzie. Odcedzić. Ubić jajka, wymieszać z brokułami i usmażyć omlet. Omlet można mieszać, a kapusta będzie w oddzielnych kawałkach. Bardzo to lubię.
Odpowiedz
KiełbasaZGrilla• 08 października о 19:31
Gotuję go przez kilka minut w osolonej wodzie i smażę (okazuje się, że jest gotowany na parze) z masłem (bez oszczędzania) na patelni. Szybko i smacznie!
Odpowiedz
BrzydUla• 08 października о 19:36
Cóż, to nieprawda. Z brokułami można zrobić naprawdę wiele. Ale jeśli nie lubisz tego warzywa, to nawet nie próbuj go gotować. Na stronie ’życzliwi’ doradcy natychmiast zaczną narzucać swoje gusta: NIC!!!
Możesz ubić jajka ze śmietaną, pieprzem, gałką muszkatołową. Wlać tę mieszaninę wstępnie ugotowane brokuły w osolonej wodzie i pokroić w paski shinka. Upiec.
Można wylać tę mieszaninę na ciasto francuskie (kupione) i piec. okaże się jak ciasto. Jest to bardzo zdrowe warzywo. uwielbiam je. po prostu każde danie musi być przygotowane prawidłowo
Możesz ubić jajka ze śmietaną, pieprzem, gałką muszkatołową. Wlać tę mieszaninę wstępnie ugotowane brokuły w osolonej wodzie i pokroić w paski shinka. Upiec.
Można wylać tę mieszaninę na ciasto francuskie (kupione) i piec. okaże się jak ciasto. Jest to bardzo zdrowe warzywo. uwielbiam je. po prostu każde danie musi być przygotowane prawidłowo
Odpowiedz
CichaWoda• 08 października о 19:53
Ostatnio bardzo chwaliłam tę sałatkę: brokuły + kalafior + gotowane jajka i majonez, można jeszcze zieloną cebulkę. Nie sprecyzowałam jak długo gotować warzywa
Odpowiedz
Dama_z_Kotem• 08 października о 20:10
Najprościej jest ugotować trochę i podsmażyć z pomidorem, cebulą, marchewką. Z sosem serowym, z omletem (jak napisano powyżej) - pyszna rzecz
Odpowiedz
DzikaRóża• 08 października о 20:19
Przygotować zalewę:
na maśle łyżeczkę mąki, dodać śmietanę lub śmietanę (lub jedno i drugie) gramów 200, posolić, po zagotowaniu dodać twardy ser (lepiej pokroić w różne plasterki), specjalny smak da ser z pleśnią (jak dor-blu) - można dodać kropelkę, ale można bez. Nadzienie będzie miało konsystencję gęstej kwaśnej śmietany.
Wlać brokuły (ugotowane) do naczynia i wlać nadzienie na wierzch, delikatnie wymieszać.
Dziewczyny, to jest coś! Mniam mniam
na maśle łyżeczkę mąki, dodać śmietanę lub śmietanę (lub jedno i drugie) gramów 200, posolić, po zagotowaniu dodać twardy ser (lepiej pokroić w różne plasterki), specjalny smak da ser z pleśnią (jak dor-blu) - można dodać kropelkę, ale można bez. Nadzienie będzie miało konsystencję gęstej kwaśnej śmietany.
Wlać brokuły (ugotowane) do naczynia i wlać nadzienie na wierzch, delikatnie wymieszać.
Dziewczyny, to jest coś! Mniam mniam
Odpowiedz
Dama_z_Kotem• 08 października о 20:26
Można wrzucić połówki do zupy serowej (surowe się ugotują, ale nie będą pachnieć kalafiorem). Jadłem marynowanego kalafiora, jest ładny, ale go nie gotowałem.
Odpowiedz
ŻycieToBal• 08 października о 20:36
Wiem, że jest to przydatne i dla mojego malucha gotuję zupy, a on tupie sobie ręką, bierze je i tylko udaje mu się połknąć.Ale dla mnie jest to paskudna neimoverhennaya i nawet nie wyobrażam sobie, co smacznego można przygotować.może w Internecie szukać przepisów.
Odpowiedz
Miss_Mommy• 08 października о 20:52
Mój ulubiony i najprostszy przepis na sałatkę: surowe brokuły, rodzynki sułtańskie, obrane pestki, majonez. Można dodać trochę słodkiej cebuli i cytryny. Ale ja często robię ją bez tego. Bardzo prosta i szybka sałatka, a na świątecznym stole rozkłada się pierwsza i wszystkie dziewczyny pytają o przepis na tę sałatkę.
Odpowiedz
autor
90x60x90
• 08 października о 21:02
A dzisiaj zrobiłam tak, ugotowałam trochę w osolonej wodzie z liściem laurowym, potem dusiłam ze śmietaną i czosnkiem, także jako dodatek wyszło, mniam).
Odpowiedz
Drobno siekam cebulę, lekko podsmażam na oleju roślinnym, dodaję pokrojoną w plasterki marchewkę (pokrojoną wzdłuż na 4 części, a następnie w plasterki), smażę przez kilka minut, następnie pokrojone w plasterki pieczarki, mrożony groszek i mrożoną fasolę, a około 5 minut przed końcem - brokuły, pokrojone w różyczki. Kiedy wrzucam brokuły, gotuję je pod przykryciem. Całość, jeszcze solę i pieprzę
Odpowiedz
GóraKasy• 09 października о 02:08
Zrobiłam rodzaj risotto (ryż z brokułami (była przystawka) plus śmietana.Zrobiłam w mikrofalówce.Zrobiłam dla siebie,ale mąż poprosił - smakowało mu.Powiedział czy zrobisz jeszcze raz? Ogólnie lubię zarówno kalafior jak i brokuły.
Odpowiedz
W tej chwili piszą
0
























































































Wyślij