Kidstaff
Wejście Rejestracja
Zapytaj Porada
Ustawienia Rozmiar czcionki: a a a
help@kidstaff.pl
Wejście Rejestracja
Zasady | Ograniczenia | Cookies
©2008—2025 Kidstaff Kidstaff
Forum dla kobiet Kidstaff - Jedzenie, gotowanie - Drugie kursy
Roztrzepana• 29 czerwca о 22:48

Dziewczyny, doradźcie smaczny przepis na duszoną kapustę.

10 0
Wszystkie zdjęcia tematuKomentarze autoraMoje reakcjeMoje odpowiedzi
GłowaPełnaMyśli• 29 czerwca о 22:49
1
Na rozgrzaną patelnię wlać obficie olej, wrzucić poszatkowaną kapustę, lekko podsmażyć, dodać marchewkę, ponownie podsmażyć. Posolić, dodać cebulę, posolić, przewrócić na drugą stronę. Wszystko pod przykryciem. Ani kropli wody. Wychodzi bardzo smaczna kapusta.
Odpowiedz
autor redstorm • 29 czerwca о 22:50
2
Ona, u mnie wiecznie zgorzkniała. dlatego się interesuję))))
Odpowiedz
vromil• 29 czerwca о 22:52
3
I wlać śmietanę) mniamA jeśli   jeszcze z grzybami.
Odpowiedz
Dama_z_Kotem• 29 czerwca о 22:55
4
A dlaczego, dusicie świeżą czy kwaśną?
Odpowiedz
lotos• 29 czerwca о 22:56
5
Robię to w ten sposób.Od ponad 10 lat.Zawsze duszę kapustę w żeliwnym (babcinym) garnku.Tak samo jak pilaw.Na średnią główkę kapusty potrzeba 4 duże cebule i 2 małe marchewki.Jeśli planujesz z mięsem,to kolejne gramy 300 g karkówki.Rozgrzać garnek, wlać dużą ilość oleju słonecznikowego i wrzucić cebulę pokrojoną w półpierścienie. Smażyć do miękkości i złotego koloru. Jeśli planujesz dodawać mięso, kawałki   dodawaj teraz.Jeśli nie, to startą marchewkę.Wszystko to dobrze poddusić i podsmażyć i dodać drobno posiekaną kapustę (dodawać stopniowo na dno grzanka, ostrożnie wyjmując cebulę i marchewkę.Jeśli dobrze wytłumaczyłam).Zmniejszyć ogień do średniego, przykryć pokrywką i dusić do gotowości.Sól, pieprz, liść laurowy   - wszystko pod koniec.Można dodać kilka  śliwek suszonych.Taka sama opcja jest możliwa z grzybami.Życzę smacznego!
Odpowiedz
autor redstorm • 29 czerwca о 23:02
6
Tuszę   świeżą.
Odpowiedz
CórkaSąsiadki• 29 czerwca о 23:03
7
Duszę w gęsiarce, cebulę, marchewkę do smaku, duszę w śmietanie, na koniec jak jest   prawie gotowa dodaję koncentrat pomidorowy...także z pieczarkami i mięsem...smacznie.
Odpowiedz
OnaTaDobra• 29 czerwca о 23:07
8
I również w   ’babcinym’ garnku))))).)))) tylko najpierw smażę mięso (bardzo smacznie żeberka wieprzowe), potem cebula, potem marchew, a następnie kapusta, i trochę rozcieńczonego  z wodą koncentratu pomidorowego , dołewam + liść laurowy, sól i pieprz i dusić do gotowości, można w piekarniku, znakomicie wychodzi
Odpowiedz
Dama_z_Kotem• 30 czerwca о 00:12
9
Duszę prawie zawsze ze śliwkami i najczęściej z mięsem, osobno obsmażam cebulę i wrzucam pod koniec gotowania.Jednego razu moja kapusta wyszła nijaka, bo śliwki lepiej brać nie suszone, a wędzone (w sprzedaży ostatnio prawie nie widuję). I tu mój mąż dodał startego czosnku na talerzu, taki niesamowity   okazał się smak, uratował danie czosnek.
Odpowiedz
alassio• 30 czerwca о 01:14
10
Najpierw smażę kurczaka do 75% gotowności, z przyprawami i solą na cebuli. W tym czasie siekam kapustę, drobno, solę, a następnie dociskam rękami, aby zmniejszyła swoją objętość, dzięki czemu zmieści się więcej na patelni. Dodaję ją, dalej olej i duszę, 10 minut do konca   dodaję koncentratu pomidorowego. Uwierz mi, nie  odciągnąć za uszy!
Odpowiedz
Opinie wyrażone w wątku odzwierciedlają poglądy autorów i nie odzwierciedlają stanowiska administracji strony.
W tej chwili piszą  0
5000
Wyślij

Popularne pytania!

Dzisiaj Wczoraj 7 dni 30 dni

więcej

Ograniczenia / Zasady / Pomoc

©2024—2025 Kidstaff