Kidstaff
Wejście Rejestracja
Zapytaj Porada
Ustawienia Rozmiar czcionki: a a a
help@kidstaff.pl
Wejście Rejestracja
Zasady | Ograniczenia | Cookies
©2008—2025 Kidstaff Kidstaff
Forum dla kobiet Kidstaff - Jedzenie, gotowanie - Drugie kursy
Vitadeal• 23 lipca о 18:45

pierogi ze śliwkami

Powiedz, jak zrobić  pierogi ze śliwkami
11 0
Wszystkie zdjęcia tematuKomentarze autoraMoje reakcjeMoje odpowiedzi
Miss_Mommy• 23 lipca о 18:49
1
Nigdy wcześniej nie próbowałam czegoś takiego. Jest dobre?
Odpowiedz
Miss_Mommy• 23 lipca о 18:51
2
Dziwne połączenie, jak pierogi z mlekiem skondensowanym.
Odpowiedz
Miss_Mommy• 23 lipca о 18:54
3
Nigdy nie słyszałaś o pierogach z wiśniami?
Odpowiedz
Miss_Mommy• 23 lipca о 18:56
4
Cytat: Nigdy nie słyszałaś o pierogach z wiśniami?  Wiśnie to świeże jagody, a śliwki to suszone śliwki... jest różnica....
Odpowiedz
Miss_Mommy• 23 lipca о 18:57
5
Tak, jest różnica, ale czy zasadnicza? Na przykład ciasto można zrobić z wiśniami lub śliwkami, a czy pierogi są gorsze?
Odpowiedz
Miss_Mommy• 23 lipca о 19:05
6
Cytat:  Tak, jest różnica, ale czy zasadnicza?Na przykład ciasto można zrobić z wiśniami lub śliwkami, a czy pierogi są gorsze?  To nie tak, że są z ogórkami...   z ogórkami to mniam
Odpowiedz
autor Vitadeal • 23 lipca о 19:15
7
Widziałam ludzi jedzących sfermentowane ogórki z miodem, mówili, że są pyszne, ale sama nie odważyłam się spróbować.
Odpowiedz
BezKompleksów• 23 lipca о 19:25
8
Do pierogów specjalnie zamykam wiśnie we własnym soku, są smaczniejsze.A śliwki lub suszone owoce należy sparzyć wrzącą wodą, skręcić, dodać cukier i trochę miodu, zwinąć małe kulki i włożyć je do nadzienia.Ciasto drożdżowe: mąka, mleko, drożdże, jajko, sól, cukier, wanilia.Odstawić ciasto do wyrośnięcia, rozwałkować na grubość 1 cm, położyć kulkę nadzienia 3-4 cm od brzegu, przykryć ciastem, wyciąć pieroga kieliszkiem. Gotować 3-4 minuty na parze bez obracania. Następnie zanurzyć każdy pieróg w roztopionym maśle.
Odpowiedz
Miss_Mommy• 23 lipca о 19:31
9
Cytat: Do pierogów specjalnie zamykam wiśnie we własnym soku, są smaczniejsze.A śliwki lub suszone owoce należy sparzyć wrzącą wodą, skręcić, dodać cukier i trochę miodu, zwinąć małe kulki i włożyć je do nadzienia.Ciasto drożdżowe: mąka, mleko, drożdże, jajko, sól, cukier, wanilia.Odstawić ciasto do wyrośnięcia, rozwałkować na grubość 1 cm, położyć kulkę nadzienia 3-4 cm od brzegu, przykryć ciastem, wyciąć pieroga kieliszkiem. Gotować 3-4 minuty na parze bez obracania. Następnie zanurzyć każdy pieróg w roztopionym maśle.  Myślałam, że do każdego pieroga trzeba włożyć suszoną śliwkę z kością, więc założyłam, że jakoś niezbyt jasne
Odpowiedz
autor Vitadeal • 23 lipca о 19:33
10
Dziękuję, na pewno wypróbuję, bo pamiętam z dzieciństwa jak babcia gotowała mi je na Wigilię. A także pierogi z kapustą. Były bardzo smaczne.
Odpowiedz
BezKompleksów• 23 lipca о 21:39
11
Pyszne są też z makiem, ciasto jest takie samo, mak gotuje się na parze, skręca, dodaje cukier i miód. Jeśli ktoś lubi, można dodać rodzynki sułtańskie. Do pierogów podaję kwaśną śmietanę ubitą z cukrem i wanilią, pyszne są też z miodem.
Odpowiedz
Opinie wyrażone w wątku odzwierciedlają poglądy autorów i nie odzwierciedlają stanowiska administracji strony.
W tej chwili piszą  0
5000
Wyślij

Popularne pytania!

Dzisiaj Wczoraj 7 dni 30 dni

więcej

Ograniczenia / Zasady / Pomoc

©2024—2025 Kidstaff