NieZałatwiajMnie• 22 sierpnia о 23:35
Czy robisz domowy ketchup?
autor
NieZałatwiajMnie
• 22 sierpnia о 23:45
Chcę zamknąć już latem. ile słoików zamykasz na zimę? i ile pomidorów do tego zużywasz?)Dzięki
Odpowiedz
QueenOfKabanos• 22 sierpnia о 23:52
Tak...już jadłam )))) Nie zdradzę dokładnego przepisu...wszystko na oko i smak...czosnek - kiedy więcej, kiedy mniej! Zawsze dodaję goździki (daje to specjalny pikantny smak i lekko pikantny smak).
Odpowiedz
Ja to robię. To bardzo proste. Pomidory siekam w maszynce do mięsa, zagotowuję. Dodaję sól, cukier, czosnek i ulubione zioła. Na koniec ubijam blenderem i zwijam w rulon. Pyszne! Jemy go tylko w ten sposób. Używam go też do barszczu, do sosu, do gołąbków:-) .....
Odpowiedz
autor
NieZałatwiajMnie
• 23 sierpnia о 01:05
Przepraszam, co należy zwinąć) po prostu jeszcze niczego nie zamknąłam) czy możesz mi powiedzieć więcej) czy słoiki należy wysterylizować, zalać i zamknąć żelaznym zakrętką?
Odpowiedz
W tej chwili piszą
0
























































































Wyślij