na krem;0,5 szklanki niskotłuszczowej kwaśnej śmietany;wanilina;środek spulchniający Jajka ubić z fruktozą, dodać twaróg, dobrze wymieszać, wlać wanilinę, środek spulchniający i mąkę. Gotowe ciasto okazuje się płynne, więc należy je wlać do dobrze natłuszczonej formy i piec przez 20 minut w temperaturze 220-250 gr. Następnie robimy krem: śmietanę ubijamy mikserem z fruktozą przez około 10 minut i dodajemy wanilinę.Krem jest nie do odróżnienia od bitej śmietany. Dalej po prostu - na gotowe ciasto wlewamy śmietanę. Okazuje się, że dużo. I to jest najsmaczniejsze. Można go wylać bezpośrednio na gorące ciasto, wtedy będzie to gorący deser. Jeśli chcesz, możesz również schłodzić ciasto, a otrzymasz wspaniałe, lekkie i zdrowe ciasto. W sezonie można udekorować go jagodami. To wszystko. Smacznego.
Odpowiedz
W tej chwili piszą
0
























































































Wyślij