Kidstaff
Wejście Rejestracja
Zapytaj Porada
Ustawienia Rozmiar czcionki: a a a
help@kidstaff.pl
Wejście Rejestracja
Zasady | Ograniczenia | Cookies
©2008—2025 Kidstaff Kidstaff
Forum dla kobiet Kidstaff - Jedzenie, gotowanie - Mięso, drób
PierogiZNieba• 25 września о 00:22

Jak przygotować dobrą przepiórkę?

Nigdy nie gotowałam, chcę spróbować, jaki rodzaj bestii? Gulasz, smażyć, piec........... co dodać........ Chcę przepis zweryfikowany do Ciebie, z góry dzięki
4 0
Wszystkie zdjęcia tematuKomentarze autoraMoje reakcjeMoje odpowiedzi
victory• 25 września о 00:25
1
Do środka wkładam pasztet z wątróbki, na pierś kładę kawałek boczku i piekę w piekarniku.
Odpowiedz
Pollada• 25 września о 00:27
2
Bardzo smaczne pieczone przepiórki, tylko sól, pieprz i w piekarniku! A jeśli wlać sos żurawinowy, więc jest to uczta!!! Również przepiórki można gotować na zupę, również bardzo smaczny rosół z nim okazuje! Bon appetit!
Odpowiedz
OnaTaDobra• 25 września о 00:30
3
Zwykle gotuję rosół z przepiórki. ale latem, kiedy jedziemy na wieś, robię tak: marynuję w roztopionym maśle z czosnkiem i koperkiem (kilka godzin wirując okresowo w tej mieszance), następnie każdą przepiórkę zawijam w folię i piekę do gotowości w piekarniku. potem - na szaszłyki są nawleczone i dosłownie 5 minut na węglach. skórka jest super. przepiórka - pyszna. z kośćmi można jeść))))
Odpowiedz
Pollada• 25 września о 00:33
4
Na blasze do pieczenia w temperaturze 180 stopni przez około 25-30 minut. Jeśli lubisz rozmaryn i tymianek, będzie świetnie. Dodaję te przyprawy również, gdy pieczę przepiórki na warzywach!
Odpowiedz
Opinie wyrażone w wątku odzwierciedlają poglądy autorów i nie odzwierciedlają stanowiska administracji strony.
W tej chwili piszą  0
5000
Wyślij

Teraz czytają!

Ograniczenia / Zasady / Pomoc

©2024—2025 Kidstaff