JestemZŁomoty• 04 października о 15:18
Zapomniałaś o tym pysznym przysmaku?
Dla tych, którzy zapomnieli o tym pysznym !!! Jabłka nadziewane twarożkiem. Przygotowanie: - umyć jabłka - przekroić na pół i oczyścić środek - usunąć jabłko trochę ze środka, aby utworzyć wgłębienie - odciąć kroplę na dole, aby jabłko stało. - Wymieszać twaróg + jajko (można dwa jajka) + szczypta soli + cukier (dodać ilość według uznania) = wszystko dokładnie wymieszać. - Powstałą masą wypełnić wgłębienia w jabłkach. - Wstawić do piekarnika i piec do gotowości Smacznego !!!!.
Anonimowa_Bomba• 04 października о 15:21
mniam) Uwielbiam i często robię je dla mojego malucha :)
Odpowiedz
autor
JestemZŁomoty
• 04 października о 15:31
Trudno mi nawet powiedzieć, bo to zależy od odmiany jabłek. Ja mam takie szybko gotowane - około 15-20 minut w 150-100 stopniach ( nie są twarde ), a jeśli z twardymi ( jak semerinka czy inne zielone ) to pewnie około 30 minut . No i zależy jaka głębokość wgłębień i ile farszu. Ja na przykład miałem dużo farszu.
Odpowiedz
W tej chwili piszą
0
























































































Wyślij