Kidstaff
Wejście Rejestracja
Zapytaj Porada
Ustawienia Rozmiar czcionki: a a a
help@kidstaff.pl
Wejście Rejestracja
Zasady | Ograniczenia | Cookies
©2008—2025 Kidstaff Kidstaff
Forum dla kobiet Kidstaff - Jedzenie, gotowanie - Desery
JestemZŁomoty• 04 października о 15:18

Zapomniałaś o tym pysznym przysmaku?

Dla tych, którzy zapomnieli o tym pysznym !!! Jabłka nadziewane twarożkiem. Przygotowanie: - umyć jabłka - przekroić na pół i oczyścić środek - usunąć jabłko trochę ze środka, aby utworzyć wgłębienie - odciąć kroplę na dole, aby jabłko stało. - Wymieszać twaróg + jajko (można dwa jajka) + szczypta soli + cukier (dodać ilość według uznania) = wszystko dokładnie wymieszać. - Powstałą masą wypełnić wgłębienia w jabłkach. - Wstawić do piekarnika i piec do gotowości Smacznego !!!!.
5 0
Wszystkie zdjęcia tematuKomentarze autoraMoje reakcjeMoje odpowiedzi
Anonimowa_Bomba• 04 października о 15:21
1
mniam) Uwielbiam i często robię je dla mojego malucha :)
Odpowiedz
MariTime• 04 października о 15:25
2
Lubię też jabłka nadziewane cynamonowym ryżem.... mmm, pyszne
Odpowiedz
dream• 04 października о 15:26
3
Nigdy nie robiłam...w ogóle nie jemy pieczonych jabłek...ale spróbuję
Dzięki!!!!
Odpowiedz
KirkaOvsepyan• 04 października о 15:27
4
Ile gotować?
Odpowiedz
autor JestemZŁomoty • 04 października о 15:31
5
Trudno mi nawet powiedzieć, bo to zależy od odmiany jabłek. Ja mam takie szybko gotowane - około 15-20 minut w 150-100 stopniach ( nie są twarde ), a jeśli z twardymi ( jak semerinka czy inne zielone ) to pewnie około 30 minut . No i zależy jaka głębokość wgłębień i ile farszu. Ja na przykład miałem dużo farszu.
Odpowiedz
Opinie wyrażone w wątku odzwierciedlają poglądy autorów i nie odzwierciedlają stanowiska administracji strony.
W tej chwili piszą  0
5000
Wyślij

Popularne pytania!

Dzisiaj Wczoraj 7 dni 30 dni

więcej

Teraz czytają!

Ograniczenia / Zasady / Pomoc

©2024—2025 Kidstaff