Kidstaff
Wejście Rejestracja
Zapytaj Porada
Ustawienia Rozmiar czcionki: a a a
help@kidstaff.pl
Wejście Rejestracja
Zasady | Ograniczenia | Cookies
©2008—2025 Kidstaff Kidstaff
Forum dla kobiet Kidstaff - Jedzenie, gotowanie - Mięso, drób
SzybkaJakBłyskawica• 27 czerwca о 19:07

szukam przepisa na gotowanie kaczki tak, aby była miękka.

Może upiec go w kawałkach. Próbowałam go w całości, gdy byłam poza domem. Jest gumowaty. Jak go ugotować?
3 0
Wszystkie zdjęcia tematuKomentarze autoraMoje reakcjeMoje odpowiedzi
А@A• 27 czerwca о 19:09
1
Dziewczyna poleciła mi piec go w rękawie - jest miękki i soczysty.
Odpowiedz
vickie• 27 czerwca о 19:11
2
Cześć, ja robię kaczkę tak:Umyłam ją zimną wodą. Zawiesiłam kaczkę na widelcu, zagotowałam czajnik i oblałam ptaka wrzątkiem ze wszystkich stron. Pozwalam wodzie spłynąć, wycieram kaczkę do sucha suchym ręcznikiem. Wziąłam sherry (lub martini) i natarłam nim kaczkę ze wszystkich stron, także w środku. Pozostawiam na 10 minut w temperaturze pokojowej. Nacieram kaczkę solą. Biorę 0,5 litrową szklaną butelkę, wkładam ją do kaczki i wkładam do woreczka i wkładam do lodówki na 12 godzin. Okresowo wylewam płyn z woreczka. Po 12 godzinach smaruję kaczkę miodem cienką równomierną warstwą i dalej wszystko jest proste:Nagrzewam piekarnik do 190 stopni.Wkładam kaczkę do rękawa piersią do góry.i piekę 60-70 minut. Połącz miód z sosem sojowym, ubij mieszankę.i posmaruj kaczkę po wierzchu.Otwórz kaczkę rozrywając rękaw od góry i zwiększ temperaturę piekarnika do 230 stopni. i piecz około 15 minut. Aż będzie chrupiąca.
Odpowiedz
Elizabet• 27 czerwca о 19:12
3
miód, sos sojowy, oliwa z oliwek (lub majonez), przyprawy, sok pomarańczowy, wymieszać i rozsmarować. środek nadziać pomarańczami i jabłkami. wczoraj ugotowałam)) mniam mniam mniam)))
Odpowiedz
Opinie wyrażone w wątku odzwierciedlają poglądy autorów i nie odzwierciedlają stanowiska administracji strony.
W tej chwili piszą  0
5000
Wyślij

Ograniczenia / Zasady / Pomoc

©2024—2025 Kidstaff