Czy powinnam zrumienić mięso, a następnie włączyć tryb pilaw, czy jest to lepsze rozwiązanie? Panasonic multicooker
Witam! Któregoś dnia po raz pierwszy ugotowałem pilaw z wieprzowiny w moulté - Panasonic moulté.Najpierw podsmażyłam cebulę w trybie pieczenia, potem dodałam marchewkę pokrojoną w małe słomki. No, niezbyt drobno - średnio.Następnie dodałam mięso pokrojone w średnie kawałki - również podsmażone - w tym czasie gotował się czosnek - obrane ząbki - wziąłam 4 średnie (bliżej dużych) ząbki - nie miażdżyłam, ale w całości w ryżu zanurzone.Następnie dodałam umyty ryż i ustawiłam multicooker w trybie pilaw.Proporcje wzięły półtora multistakan ryżu na 2,5 muldtistakanam wody.Jest też ciekawa sztuczka - dodać cały dobrze umyty czosnek - główkę - z pokrojonymi główkami, a na końcu dodać sam czosnek - okazuje się miękki ...Ale mój mąż nie przepada za czosnkiem ...Więc wrzucam go z ząbkami dla smaku, a potem można go wyjąć :))
Odpowiedz
W tej chwili piszą
0
























































































Wyślij