Gotuję te potrawy dla moich dzieci wyłącznie w multi kuchence. Mam swoje własne sekrety przydatności. Jeśli możesz podzielić się swoimi, będę bardzo wdzięczna! Pilaw: chude mięso lub wegetariańskie z ciecierzycą. Ciecierzycę moczę przez noc i gotuję osobno, a następnie dodaję do pilawu. Dodaję mięso, cebulę, marchewkę, cukinię, wcieram 1-2 pomidory zamiast koncentratu pomidorowego. Jedna miarka ryżu i 2 miarki wody. Na pilawie przez 40 minut. Nie smażyć niczego. Przyprawy do smaku. Ja kupuję mieszankę pilawową z suszonym berberysem. Kapusta: posiekać kapustę, cebulę, marchew, dodać śliwki, uprzednio namoczone we wrzącej wodzie, dzieląc na 4 części. Rozdrabniam tam 1 pomidor na 0,5 kapusty. Dodaję 150 ml wody i włączam program Pilaw. Na godzinę. Kapusta z multi jest niesamowita. Dla dorosłych można zrobić z grzybami. Najważniejsze - bez zgagi i minimum oleju. Trochę na dno.
W tej chwili piszą
0
























































































Wyślij