SzybkaJakBłyskawica• 17 lipca о 12:52
Zaproponuj przepis na pyszne kruche ciasteczka.
Ilekroć piekę ciastka, wszystkie wychodzą takie twarde. A ja chcę, żeby były jak ze sklepu, kruche, nie malutkie, ale prawdziwe shortbread. Jak opanować tę sztukę? Dziękuję.
2 jajka ubić z 1 łyżką cukru i 2 g wanilii, dodać 1 opakowanie miękkiego masła (nie roztopionego) wymieszać, + 1 łyżkę sody oczyszczonej z octem...... Następnie dodać 2,5 - 3 szklanki przesianej mąki pszennej. Zagnieść ciasto i włożyć do lodówki na 30-40 min. po rozwałkowaniu ciasta na grubość 5-7 mm. Piec w piekarniku 180-200* przez 20-25 minut! Pyszne!
Odpowiedz
W tej chwili piszą
0
























































































Wyślij