CórkaSąsiadki• 25 lipca о 17:29
Robię jogurt, dlaczego jest w nim tyle serwatki?
Co robię źle? Jogurtownica jest zaprogramowana na 7 godzin. Dziękuję.
autor
CórkaSąsiadki
• 25 lipca о 17:38
Jestem gęsty, trochę grudkowaty, między grudkami mam serwatkę.
Odpowiedz
autor
CórkaSąsiadki
• 25 lipca о 17:39
Powyżej piszą, że nie rozgrzewali się przez 4 godziny!
Odpowiedz
Miss_Mommy• 25 lipca о 17:48
Zgadzam się, serwatka wypływa, jeśli ją przegrzejesz (ja tak robię).
Odpowiedz
Kitsyamama• 25 lipca о 17:57
jeśli gaza oddziela się, T jest wyższa niż powinna być. więc jogurty są przegrzane.....
Odpowiedz
Kitsyamama• 25 lipca о 18:06
Zawsze było ich mnóstwo. Zakwas VIVO. Zmieniłam zakwas, mam go tutaj. Prawie w ogóle nie ma płynu. I zużycie jest znacznie mniejsze. Mówią też, że ważna jest temperatura mleka, 34-36*. Jeśli jest cieplejsze, dostaje się dużo serwatki.
Odpowiedz
Miss_Mommy• 25 lipca о 23:08
Kupiłam tutaj włoski zakwas w dużym opakowaniu, więc jest transportowany w zwykły sposób, tylko przechowywany w zamrażarce po otwarciu!
Odpowiedz
W tej chwili piszą
0
























































































Wyślij