UFOłowca• 20 sierpnia о 16:09
Czy możesz mi podać sprawdzony przepis na eklerki? Dzięki!
BrzydUla• 20 sierpnia о 16:13
Szklanka wody, szklanka mąki, 100 g margaryny, około 1 g soli, 4-5 jajek.Znasz proces gotowania?
Odpowiedz
RudaWeWłosach• 20 sierpnia о 16:15
szklanka wody, szczypta soli - postawić na ogniu. Do gotującej się wody dodajemy 100g masła aż do rozpuszczenia, następnie wsypujemy szklankę mąki i szybko mieszamy. Do ostudzonego ciasta dodajemy po jednym jajku, w sumie trzy lub cztery, w zależności od wielkości. Po dodaniu jajek trzeba dokładnie wymieszać, ciasto rozpadnie się na kawałki, ale potem będzie pasować.
Nakładać łyżeczką lub łyżką stołową, z dystansem, ponieważ eklery zwiększą swój rozmiar podczas pieczenia. Piec w temperaturze 180-200°C, w zależności od piekarnika, około 20 minut, ale generalnie, patrząc na eklerki, powinny stać się ciemnozłote.
Nakładać łyżeczką lub łyżką stołową, z dystansem, ponieważ eklery zwiększą swój rozmiar podczas pieczenia. Piec w temperaturze 180-200°C, w zależności od piekarnika, około 20 minut, ale generalnie, patrząc na eklerki, powinny stać się ciemnozłote.
Odpowiedz
SzybkaJakBłyskawica• 20 sierpnia о 16:19
Z czym go mieszasz? Też chcę to zrobić po raz pierwszy))
Odpowiedz
BrzydUla• 20 sierpnia о 17:33
Tak, zawsze takie lubię, a na margarynie Olkom wychodzą jeszcze lepsze niż na maśle Aha, to jest GOST przepis. Dałam przepis wszystkim, których znam, wszyscy są z niego zadowoleni.
Odpowiedz
W tej chwili piszą
0
























































































Wyślij