KrólowaSelfie• 26 sierpnia о 23:00
Mleko skondensowane
Czy możesz mi powiedzieć, jak długo trzeba gotować zwykłe mleko skondensowane, aby stało się brązowe, potrzebuję go do śmietany. Dziękuję.
TakaSobie• 26 sierpnia о 23:18
2 godziny!
Ale nie każde mleko skondensowane jest gotowane :( Miałam wiele przypadków, kiedy pozostawało płynne. To zależy od producenta. Nie pamiętam, które jest lepsze. Przy dziecku pewnie tak. A w ogóle ostatnio biorę już przegotowane, także z dzieckiem na słoiczku, smak jest normalny. Żeby była pewność, że nie wycieknie z nakrętek, do nakrętek używam tylko mleka skondensowanego.
Ale nie każde mleko skondensowane jest gotowane :( Miałam wiele przypadków, kiedy pozostawało płynne. To zależy od producenta. Nie pamiętam, które jest lepsze. Przy dziecku pewnie tak. A w ogóle ostatnio biorę już przegotowane, także z dzieckiem na słoiczku, smak jest normalny. Żeby była pewność, że nie wycieknie z nakrętek, do nakrętek używam tylko mleka skondensowanego.
Odpowiedz
i można również gotować własne doskonałe naturalne mleko skondensowane! na 1,5 litra mleka domowej roboty, 400 gramów cukru. i to wszystko! najpierw rozcieńczyć cukier z niewielką ilością wody, tylko do stopienia, wlać mleko i przez 3 godziny na kuchence na małym ogniu, można trochę dłużej - w zależności od tego, ile gotowane chcą gotować. Ja gotuję w stalowej patelni z grubym dnem. pierwsze 2 godziny mieszamy co 15-20 minut, trzecia godzina - co 5-10 minut, dużo zależy od zawartości tłuszczu w mleku. smak z mlekiem sklepowym - nie ma porównania i jest zdecydowanie bezpieczny dla dzieci.
Odpowiedz
W tej chwili piszą
0
























































































Wyślij