Kidstaff
Wejście Rejestracja
Zapytaj Porada
Ustawienia Rozmiar czcionki: a a a
help@kidstaff.pl
Wejście Rejestracja
Zasady | Ograniczenia | Cookies
©2008—2025 Kidstaff Kidstaff
Forum dla kobiet Kidstaff - Jedzenie, gotowanie - Mięso, drób
MariTime• 11 września о 15:10

Naczynia dla królików

Podziel się swoimi przepisami na potrawy z królika
3 0
Wszystkie zdjęcia tematuKomentarze autoraMoje reakcjeMoje odpowiedzi
PiekłoNieZamarzło• 11 września о 15:14
1
można dusić z kwaśną śmietaną. Można faszerować i piec - zrobić nacięcia na całym króliku - smalec, pasek marchewki i czosnek.
Odpowiedz
ProszęNieDodzwonić• 11 września о 15:17
2
Pokroić na kawałki, podsmażyć, włożyć do rondla, dodać cebulę, marchewkę, odrobinę wody i wstawić do piekarnika na 1,5 godziny.
Odpowiedz
SłodkaZabójczyni• 11 września о 15:20
3
Powiem ci: w weekend właśnie zrobiłam króliczka. Najpierw moczymy pokrojoną tuszkę w wodzie z octem przez 3-4 godziny, następnie kawałki osuszamy, nakłuwamy słoniną (ja nie nakłuwałam), solimy i pieprzymy, układamy na blasze, posypujemy pokrojoną cebulą i marchewką, polewamy roztopionym masłem, około kilku łyżek. Wstawiamy do piekarnika, od czasu do czasu polewamy królika wypuszczonym sokiem.(mój królik piekł się około kilku godzin), podczas gdy królik w piekarniku trzeba zrobić sos śmietanowy, do tego bierzemy 2-3 łyżki. łyżki masła, roztapiamy je na patelni i podsmażamy na nim 2 łyżki mąki, dodajemy 200-300 gr. kwaśnej śmietany, sok wypuszczony z mięsa, ok. 0,5 litra bulionu lub wody, sól do smaku, dusimy 3-5 min. jeśli są grudki pomagamy blenderem. Następnie bierzemy garnek do kaczki lub głęboką patelnię, wkładamy tam mięso, zalewamy sosem śmietanowym, przykrywamy pokrywką i wkładamy do piekarnika na około 40 minut (ja dusiłam zająca dłużej). To było absolutnie pyszne!
Odpowiedz
Opinie wyrażone w wątku odzwierciedlają poglądy autorów i nie odzwierciedlają stanowiska administracji strony.
W tej chwili piszą  0
5000
Wyślij

Teraz czytają!

Ograniczenia / Zasady / Pomoc

©2024—2025 Kidstaff