Kidstaff
Wejście Rejestracja
Zapytaj Porada
Ustawienia Rozmiar czcionki: a a a
help@kidstaff.pl
Wejście Rejestracja
Zasady | Ograniczenia | Cookies
©2008—2025 Kidstaff Kidstaff
Forum dla kobiet Kidstaff - Jedzenie, gotowanie - Pieczenie
LeśnaDziwożona• 25 września о 21:14

Podaj sprawdzony przepis na krem twarogowy do tortu typu naked cake.

Mam 1,5 kg tłustego twarogu))
8 0
Wszystkie zdjęcia tematuKomentarze autoraMoje reakcjeMoje odpowiedzi
RolnikZInternetu• 25 września о 21:18
1
twarożek+śmietana+cukier puder, można też dodać jagody i żelatynę, tak aby powstał suflet.
Odpowiedz
autor LeśnaDziwożona • 25 września о 21:19
2
Cytat:twarożek+śmietana+cukier puder, można też dodać jagody i żelatynę, żeby jako suflet zastygł mmmmm, a więcej szczegółów byłoby z kolejnością działań)?
Odpowiedz
RolnikZInternetu• 25 września о 21:23
3
Ja zrobiłam to tak:
1. Biszkopt upieczony w formie, przekrojony na pół
2. W misce masa twarogowa nie powiem dokładnie, ale gramów 300-400 + śmietana + cukier puder (lub zwykły cukier do smaku, zależy jak słodki chcemy, można jeszcze waniliowy), wszystko to zmiksować, ja kupiłam też borówki, można coś innego, można tam dżem lub nic nie dodawać
3. żelatynę z paczki zalać sokiem z borówek (przez sitko przecedzić sok), można zwykłą gorącą wodą do napęcznienia żelatyny
4. Pierwszą połowę ciasta włożyłam do formy, na wierzch wylałam połowę kremu i włożyłam do zamrażalnika na 10-15 minut, następnie położyłam drugie ciasto na wierzch i wylałam resztę kremu i ponownie włożyłam do zamrażalnika aby stwardniało
w zasadzie jest gotowe, ale zrobiłam też galaretkę z soku z borówek + żelatyna, na stwardniałe ciasto położyłam całą borówkę i wylałam galaretkę na wierzch i ponownie włożyłam do zamrażalnika, było bardzo smaczne))))
Odpowiedz
JestemZŁomoty• 25 września о 21:26
4
Czy galaretka stwardnieje w zamrażarce????
Odpowiedz
RolnikZInternetu• 25 września о 21:31
5
Udało mi się go zamrozić, ale zajęło mi to około 20 minut.
Odpowiedz
BabciaNaRowerze• 25 września о 21:38
6
300 twarogu, 100 cukru pudru, 100 kwaśnej śmietany i dodać skórkę pomarańczową. mniam)
Odpowiedz
autor LeśnaDziwożona • 25 września о 22:43
7
Cytat:Zrobiłam to tak: 1. Ciasto biszkoptowe upieczone w formie, przekrojone na pół 2. W misce twaróg waga nie powiem dokładnie, ale gramów 300-400 + śmietana + cukier puder (lub zwykły cukier do smaku, w zależności jak słodki chcesz, można jeszcze waniliowy), wszystko to wymieszać, kupiłem też jagody, można coś innego, można tam dżem lub nic dodać 3. żelatyna pakiet wlać sok z jagód (przez sito odcedzić sok), można po prostu zwykłą gorącą wodą do pęcznienia żelatyny 4. Pierwszą połowę ciasta włożyłam do formy, na wierzch wylałam połowę kremu i włożyłam do zamrażalnika na 10-15 minut, następnie położyłam drugie ciasto na wierzch i wylałam resztę kremu i ponownie włożyłam do zamrażalnika do stwardnienia. W zasadzie gotowe, ale zrobiłam też galaretkę z soku z borówek + żelatyna, na stwardniałe ciasto położyłam całą borówkę i wylałam galaretkę na wierzch i ponownie włożyłam do lodówki, było bardzo smaczne)) i ubity twarożek, utarty?
Odpowiedz
RolnikZInternetu• 25 września о 23:48
8
Kupiłam domowy, więc przecedziłam go przez sito, ale potem zmiksowałam wszystko mikserem.
Odpowiedz
Opinie wyrażone w wątku odzwierciedlają poglądy autorów i nie odzwierciedlają stanowiska administracji strony.
W tej chwili piszą  0
5000
Wyślij

Popularne pytania!

Dzisiaj Wczoraj 7 dni 30 dni

więcej

Teraz czytają!

Ograniczenia / Zasady / Pomoc

©2024—2025 Kidstaff