Kidstaff
Wejście Rejestracja
Zapytaj Porada
Ustawienia Rozmiar czcionki: a a a
help@kidstaff.pl
Wejście Rejestracja
Zasady | Ograniczenia | Cookies
©2008—2025 Kidstaff Kidstaff
Forum dla kobiet Kidstaff - Jedzenie, gotowanie - Ochrona
Tramwajarka• 22 czerwca о 21:25

Potrzebny sprawdzony przepis na dżem malinowy

Przywieźliśmy maliny ze wsi, ale po deszczu są całe mokre, musimy je szczelnie zamknąć. Nie mogę ich zmielić z cukrem, więc czy możesz mi doradzić, jak je ugotować przy minimalnej utracie witamin?
3 0
Wszystkie zdjęcia tematuKomentarze autoraMoje reakcjeMoje odpowiedzi
Biedronka• 22 czerwca о 21:29
1
Całość zasypujemy cukrem, mieszamy i wkładamy do zamrażalnika.
Lub jeśli nie ma miejsca w zamrażalniku, doprowadzamy do wrzenia i przekładamy do sterylnych słoików.
Odpowiedz
alassio• 22 czerwca о 21:31
2
Przecieram przez sito, aby oddzielić pestki, następnie dodaję cukier 1:1,5, po zagotowaniu gotuję przez 15 min. i do sterylnych słoików. Wychodzi bardzo gęsta smaczna galaretka. Moje dzieci nie lubią pestek w dżemie.
Odpowiedz
Juli100• 22 czerwca о 21:32
3
Ja robię to tak: w dużym rondlu roztapiam cukier i do karmelu wsypuję maliny, szybko, szybko mieszam i przekładam do sterylnych słoików, nie gotuję, tylko zagotowuję, minuta i wszystko
Odpowiedz
Opinie wyrażone w wątku odzwierciedlają poglądy autorów i nie odzwierciedlają stanowiska administracji strony.
W tej chwili piszą  0
5000
Wyślij

Popularne pytania!

Dzisiaj Wczoraj 7 dni 30 dni

więcej

Teraz czytają!

Ograniczenia / Zasady / Pomoc

©2024—2025 Kidstaff