Kidstaff
Wejście Rejestracja
Zapytaj Porada
Ustawienia Rozmiar czcionki: a a a
help@kidstaff.pl
Wejście Rejestracja
Zasady | Ograniczenia | Cookies
©2008—2025 Kidstaff Kidstaff
Forum dla kobiet Kidstaff - Jedzenie, gotowanie - Kuchnie świata
WszystkieSmaki• 25 czerwca о 03:35

Podziel się przepisami na nieskomplikowane dania kuchni włoskiej

Dziewczyny, może znacie jakieś przepisy na włoskie dania - takie, które zdecydowanie się sprawdzają i które już wypróbowałyście i pokochałyście - podzielcie się, jeśli nie macie nic przeciwko :)). Dziękuję!
5 0
Wszystkie zdjęcia tematuKomentarze autoraMoje reakcjeMoje odpowiedzi
PrawiePaniDoktor• 25 czerwca о 04:37
1
Makaron - oliwa z oliwek i parmezan lub grana padana (drobno starta) posypane.
pasta - tuńczyk (tono - tuńczyk z puszki) i parmezan lub grana padana (drobno starta) posypane.
sałatka - mieszanka sałat, zaprawiona oliwą z oliwek + mozzarella.))))))) mają dyżurne jedzenie)))
Odpowiedz
kris_la• 25 czerwca о 06:38
2
Kolejne bardzo proste włoskie danieJajka w skórce na 4 porcje:- 8 jajek- 500 g pomidorów obranych ze skórki lub można nie obierać- pół cebuli, ząbek czosnku- oliwa z oliwek- sól, pieprz, natka pietruszki lub bazyliaW kociołku lub głębokiej patelni podsmaż cebulę i czosnek na oliwie z oliwek. Dodaj obrane ze skórki pomidory, gotuj sos przez około 10 minut na małym ogniu. Dopraw solą i pieprzem. Zrobić małe wgłębienia w sosie i ostrożnie wbić do nich jajka. Dusić przez kolejne 10 minut pod przykryciem. Ogień nie powinien być mocny, aby jajka nie wypłynęły z ’dziurek’. Żółtko powinno pozostać płynne i miękkie. Przed podaniem udekorować natką pietruszki lub bazylią. W razie potrzeby na wierzch można zetrzeć ser.
Odpowiedz
kris_la• 25 czerwca о 08:39
3
Makaron z tuńczykiem


Podgrzej na patelni tuńczyka, groszek konserwowy, śmietanę, koperek. Dodać ugotowany makaron, dobrze wymieszać. Buon Appetito)))))
Odpowiedz
autor WszystkieSmaki • 25 czerwca о 08:42
4
Dziękuję bardzo! Czy możesz podać mi przepis na zupę, która jest popularna we Włoszech?
Odpowiedz
kris_la• 25 czerwca о 08:43
5
Więc... z zupą jest problem Gotujemy gęstą zupę jarzynową. Wszystkie warzywa (cebula, por, marchew, fasola, pomidory, cukinia, zielenina, kalafior, biała kapusta, seler) kroimy w kostkę 1x1 cm i gotujemy aż wszystko się połączy. Pod koniec dodajemy oliwę z oliwek.
Odpowiedz
Opinie wyrażone w wątku odzwierciedlają poglądy autorów i nie odzwierciedlają stanowiska administracji strony.
W tej chwili piszą  0
5000
Wyślij

Popularne pytania!

Dzisiaj Wczoraj 7 dni 30 dni

więcej

Ograniczenia / Zasady / Pomoc

©2024—2025 Kidstaff