Kidstaff
Wejście Rejestracja
Zapytaj Porada
Ustawienia Rozmiar czcionki: a a a
help@kidstaff.pl
Wejście Rejestracja
Zasady | Ograniczenia | Cookies
©2008—2025 Kidstaff Kidstaff
Forum dla kobiet Kidstaff - Jedzenie, gotowanie - Mięso, drób
BabciaNaRowerze• 25 czerwca о 16:15

Jak gotować mięso?

Byłam na działce i gotowałam zupę z mięsem. Teściowa zobaczyła, że pierwszą wodę wylewam (mięso gotowało się około 5 minut), a potem nalewam czystą i dopiero wtedy zaczynam gotować. Zaczęła mówić, że po co tak robić, potem bulion już żaden i zupa będzie niesmaczna. A ja tak zawsze gotuję. Uważam, że z pierwszą wodą wylewa się cała paskuda, która jest w mięsie. A jak wy gotujecie?
11 0
Wszystkie zdjęcia tematuKomentarze autoraMoje reakcjeMoje odpowiedzi
GaduGadu• 25 czerwca о 16:17
1
Odsączanie. Mówisz teściowej, że niektórzy moczą go przez dwie godziny i odsączają dwa razy ))))
.
Odpowiedz
GaduGadu• 25 czerwca о 16:19
2
Zawsze spuszczam pierwszą wodę, nie moczę go ))) Nie spuszczam go też dwa razy.
Odpowiedz
90x60x90• 25 czerwca о 16:24
3
Namaczam mięso i odcedzam pierwszy bulion.
Odpowiedz
KiełbasaZGrilla• 25 czerwca о 16:26
4
Upewniam się, że spuszczam pierwszą wodę, wtedy bulion jest klarowny, a nie mętny i ładnie pachnie! Nienawidzę sposobu, w jaki gotują bulion, który jest tłusty i mętny, z tłuszczem na wierzchu grubym jak palec
Odpowiedz
ŻurekZBarszczem• 25 czerwca о 16:29
5
Odcedzam pierwszą wodę, ale nie gotuję jej przez 5 minut, jak zrobił to autor, odcedzam ją zaraz po zagotowaniu, aby przydatne i smaczne składniki nie wygotowały się.
Odpowiedz
Biedronka• 25 czerwca о 16:30
6
Odcedzam go. Zwłaszcza, że często gotuję rosół z domowej kaczki, który jest tłusty, więc odsączam również tłuszcz. Jest pyszny.
Odpowiedz
victory• 25 czerwca о 16:31
7
Rosół mięsny w ogóle jest bardzo ciężki dla żołądka i ani pierwsza, ani druga woda spod mięsa nie powinna być podstawą pierwszego dania. Gotuj mięso, a pierwsze dania gotuj tylko na bulionach warzywnych, a następnie wrzuć do niego ugotowane mięso.
Odpowiedz
ŻurekZBarszczem• 25 czerwca о 16:34
8
PS. Powiedz swojej teściowej, że nauczyła mnie tego moja mama, a ona ma już 61 lat, więc to nie jest kaprys nowoczesności, tylko wieloletnia metoda gotowania klarownej zupy i zimniaka. Jeśli nie odcedzisz wody, zupa będzie mętna i chłodnik też.
Odpowiedz
KiełbasaZGrilla• 25 czerwca о 16:43
9
No nie wiem, całe życie wszyscy gotowali zupy na wywarach mięsnych i zawsze czuli się dobrze i wyglądali świetnie, a tu proszę - wywar mięsny szkodzi .
Odpowiedz
JabłkoNiezgody• 25 czerwca о 16:49
10
Cytat:Nie wiem, całe życie wszyscy gotowali zupy na bulionach mięsnych i zawsze czuli się świetnie i wyglądali świetnie, a tu proszę - bulion mięsny jest szkodliwy bulion mięsny bulion mięsny jest przydatny jest źródłem wapnia. ale w niektórych chorobach przewodu pokarmowego przeciwwskazane. bulion jest mięsny, a nie kostny.
Odpowiedz
KiełbasaZGrilla• 25 czerwca о 19:01
11
Wszystko może być przeciwwskazane w niektórych chorobach - surowe warzywa, produkty mleczne, orzechy itp. Mówimy tylko ogólnie. Czuję się świetnie, kiedy jem gorący rosół z kurczaka z bułką tartą, nie mam żadnych problemów żołądkowych
Odpowiedz
Opinie wyrażone w wątku odzwierciedlają poglądy autorów i nie odzwierciedlają stanowiska administracji strony.
W tej chwili piszą  0
5000
Wyślij

Teraz czytają!

Ograniczenia / Zasady / Pomoc

©2024—2025 Kidstaff