Nie muszę piec go w piwie, ale chcę w piekarniku bez przypalania ))))
WariatkaZCharakterem• 26 czerwca о 10:23
Biorę golonkę nacieram ją solą, czarnym pieprzem (obficie) i majonezem.Zawijam w folię, żeby sok nie wypłynął i do piekarnika.Gotuję długo 2 godziny, a potem zostawiam w piekarniku do całkowitego ostygnięcia (lubię to robić w nocy, bo inaczej może nie zdążyć nasiąknąć).
Odpowiedz
Błyskawica• 26 czerwca о 10:25
Golonkę marynuję w piwie, następnie gotuję w nim (wkładam do multicookera na 5 godzin), a potem piekę.
Odpowiedz
Biedronka• 26 czerwca о 10:26
Najpierw gotujemy w wodzie, następnie marynujemy w piwie i czosnku, dodajemy odrobinę miodu (odstawiamy na chwilę) i pieczemy w rękawie w piekarniku. Prawie na końcu rozerwij rękaw na górze i piecz jeszcze przez kilka minut, aby uzyskać skórkę.
Odpowiedz
ZawszeNaCzas• 26 czerwca о 10:31
Dbam o to, aby wyciąć kość (używam tylko przedniej nogi), posolić, pieprzyć, doprawić różnymi przyprawami i ziołami. Nadaję temu arcydziełu oryginalny wygląd, owijam go nitkami i gotuję przez 2 godziny. Jeśli nie ma nic do zrobienia, mogę wysłać go do piekarnika na 15 minut. Następnie golonka stygnie, zdejmuję nici i wkładam na zimno. Pyszności nie da się wyrazić słowami.
Odpowiedz
W tej chwili piszą
0
Wyślij