NiePijęOdWczoraj• 11 lipca о 17:12
Jak zrobić naleśniki z twarogiem i rodzynkami sułtańskimi? Aby były smaczne
ŻycieToBal• 11 lipca о 17:15
Ja smażę z takiego ciasta-
6 jajek
6 łyżek cukru pełnych
1 litr mleka
13 łyżek mąki ze szkiełkiem, tyle ile się zmieści na łyżce
Dobrze wymieszać
Odstawić na 20-30 minut
Dodać 2 łyżki oleiny
Znowu wymieszać, odstawić na 5 minut
Na polewę - gotuję rodzynki sułtańskie, odcedzam wodę, dodaję twarożek i cukier do smaku
Naleśniki zawijać zarówno gorące jak i ostudzone.
6 jajek
6 łyżek cukru pełnych
1 litr mleka
13 łyżek mąki ze szkiełkiem, tyle ile się zmieści na łyżce
Dobrze wymieszać
Odstawić na 20-30 minut
Dodać 2 łyżki oleiny
Znowu wymieszać, odstawić na 5 minut
Na polewę - gotuję rodzynki sułtańskie, odcedzam wodę, dodaję twarożek i cukier do smaku
Naleśniki zawijać zarówno gorące jak i ostudzone.
Odpowiedz
TakaSobie• 11 lipca о 17:16
i można wlać śmietanę lub śmietanę z cukrem i wanilią i trochę poddusić.
Odpowiedz
OnaTaDobra• 11 lipca о 17:22
Jajka z serem są pyszne! Najważniejsze jest, aby jajko było świeże.
Odpowiedz
ŻycieToBal• 11 lipca о 17:27
Noooo.... Boże broń.... Ja też daję je dzieciom)I zamrażam, a potem smażę na maśle na małym ogniu z kwaśną śmietaną.... Mmmmm .... Albo z miodem ;-)
Odpowiedz
W tej chwili piszą
0
























































































Wyślij