Wybuchowa• 15 lipca о 15:09
Dziewczyny, nauczcie mnie, jak mam marynować grzyby.
ZielonaKartka• 15 lipca о 15:22
1 kg grzybów oczyścić, grubo pokroić, ugotować w 2 litrach wody z 1 łyżką octu. Umyć.Ostudzić.
Marynata: 0,5 szklanki oleju słonecznikowego, 1 łyżka soli bez czubka, 2 łyżki cukru z czubkiem, 5 łyżek octu - zagotować.
Pokroić 1 cebulę, zetrzeć 1 marchewkę na ’koreańskiej’ tarce.
1 małą główkę czosnku - zmiażdżyć.
Wszystko wymieszać.
Marynata: 0,5 szklanki oleju słonecznikowego, 1 łyżka soli bez czubka, 2 łyżki cukru z czubkiem, 5 łyżek octu - zagotować.
Pokroić 1 cebulę, zetrzeć 1 marchewkę na ’koreańskiej’ tarce.
1 małą główkę czosnku - zmiażdżyć.
Wszystko wymieszać.
Odpowiedz
W tej chwili piszą
0
























































































Wyślij