Kidstaff
Wejście Rejestracja
Zapytaj Porada
Ustawienia Rozmiar czcionki: a a a
help@kidstaff.pl
Wejście Rejestracja
Zasady | Ograniczenia | Cookies
©2008—2025 Kidstaff Kidstaff
Forum dla kobiet Kidstaff - Jedzenie, gotowanie - Mięso, drób
Taniel• 21 lipca о 18:27

Pasztet z wątróbek

Jak gotować wątróbkę - piec, gotować czy smażyć? Co jeszcze można zrobić z wątróbki drobiowej? Dziękuję.
14 0
Wszystkie zdjęcia tematuKomentarze autoraMoje reakcjeMoje odpowiedzi
MariTime• 21 lipca о 18:30
1
Usmażyłam więc wątróbkę, osobno marchewkę i cebulę. Następnie zmiksowałam wszystko w blenderze, dodałam masło, sól, przyprawy:) Nyayayam:)))))) On to je, a ja się ślinię....
Odpowiedz
MariTime• 21 lipca о 18:31
2
Robię suflet z wątróbki - bardzo delikatny i pyszny!
Odpowiedz
autor Taniel • 21 lipca о 18:33
3
Powiedz mi jak.
Odpowiedz
sema• 21 lipca о 18:36
4
Gotuję wątróbkę, podsmażam marchewkę i cebulę, a następnie wrzucam do blendera.
Odpowiedz
autor Taniel • 21 lipca о 18:41
5
Jakiego rodzaju przyprawy? Czy tylko sól i pieprz? Nie dodajesz smalcu?
Odpowiedz
Elizabet• 21 lipca о 18:51
6
Dodaję smalec - w proporcji na 0,5kg wątróbki 0,2-0,3kg smalcu, dużo cebuli i marchewki, liść laurowy, sól do smaku. Wątróbkę myjemy, osuszamy i smażymy
Odpowiedz
autor Taniel • 21 lipca о 18:53
7
Czy smażyć cebulę, marchewkę na maśle lub oleju słonecznikowym?
Odpowiedz
MariTime• 21 lipca о 18:54
8
Suflet z wątróbki.
Ogólnie robię na oko-nigdy nie był tak zepsuty.Wątróbka-700g,1 cebula,1 marchewka,2-3 jajka,3-4 łyżki mąki i 2 małe jabłka bez skórki.Wszystko to posiekane,ubite na jednolitą masę,sól i do piekarnika lub multicookera min. na 50 min. i voila ... delikatne,smaczne ciasto,a jabłka z wątróbką to pieśń.Postaram się znaleźć link do oryginalnego przepisu!
Odpowiedz
autor Taniel • 21 lipca о 19:02
9
Czytałam, że wszystko jest przekręcane przez maszynkę do mięsa, w tym smalec (surowe).
Odpowiedz
Anela• 21 lipca о 19:06
10
I duszę) Cebulę podsmażam w rondelku do uzyskania przezroczystości (można użyć oleju lub smalcu), następnie idzie marchewka - przykrywam i duszę do miękkości, a następnie wkładam wątróbkę - przykrywam i gotuję, aż wątróbka będzie gotowa. Przekręcam ją w maszynce do mięsa lub ubijam w blenderze, gdy jest gorąca, a następnie dodaję masło.
Odpowiedz
victory• 21 lipca о 19:15
11
Smażę wątróbkę, marchew i cebulę na smalcu. Dodaję masło i ubijam w blenderze. To jest pyszne! Ale te kalorie... WOW!
Odpowiedz
Elizabet• 21 lipca о 21:23
12
Moja babcia też robi ciasto wątróbkowe, uwielbiam je. Nie próbowałam, ale myślę, że można wygooglować przepis.
Odpowiedz
FoxiK• 21 lipca о 22:26
13
z olejem słonecznikowym, jest pyszny.
Odpowiedz
Laskava• 21 lipca о 23:28
14
pasztet - ugotowaną wątróbkę cielęcą i ugotowaną cebulę i marchew + sól
przekręcam na maszynce do mięsa lub w blenderze i dodaję masło.
Odpowiedz
Opinie wyrażone w wątku odzwierciedlają poglądy autorów i nie odzwierciedlają stanowiska administracji strony.
W tej chwili piszą  0
5000
Wyślij

Ograniczenia / Zasady / Pomoc

©2024—2025 Kidstaff