Jak gotować wątróbkę - piec, gotować czy smażyć? Co jeszcze można zrobić z wątróbki drobiowej? Dziękuję.
Suflet z wątróbki.
Ogólnie robię na oko-nigdy nie był tak zepsuty.Wątróbka-700g,1 cebula,1 marchewka,2-3 jajka,3-4 łyżki mąki i 2 małe jabłka bez skórki.Wszystko to posiekane,ubite na jednolitą masę,sól i do piekarnika lub multicookera min. na 50 min. i voila ... delikatne,smaczne ciasto,a jabłka z wątróbką to pieśń.Postaram się znaleźć link do oryginalnego przepisu!
Ogólnie robię na oko-nigdy nie był tak zepsuty.Wątróbka-700g,1 cebula,1 marchewka,2-3 jajka,3-4 łyżki mąki i 2 małe jabłka bez skórki.Wszystko to posiekane,ubite na jednolitą masę,sól i do piekarnika lub multicookera min. na 50 min. i voila ... delikatne,smaczne ciasto,a jabłka z wątróbką to pieśń.Postaram się znaleźć link do oryginalnego przepisu!
Odpowiedz
I duszę) Cebulę podsmażam w rondelku do uzyskania przezroczystości (można użyć oleju lub smalcu), następnie idzie marchewka - przykrywam i duszę do miękkości, a następnie wkładam wątróbkę - przykrywam i gotuję, aż wątróbka będzie gotowa. Przekręcam ją w maszynce do mięsa lub ubijam w blenderze, gdy jest gorąca, a następnie dodaję masło.
Odpowiedz
W tej chwili piszą
0
























































































Wyślij