PiekłoNieZamarzło• 07 września о 17:27
Polec mi pyszny przepis na ciasto miodowe.
roztopić margarynę, cukier i miód w kąpieli parowej, ubić osobno 2 jajka i dodać do masy, następnie dodać sodę oczyszczoną i mieszać powoli aż masa zwiększy swoją objętość 2-3 razy, wyjąć i dodać mąkę i zagnieść, piec ciasta w temperaturze 200,rozwałkowujemy je jak najcieniej
ciasto jajka-2, miód 2 łyżki, cukier-1 szklanka, margaryna -100g, soda oczyszczona 2h łyżka, mąka około 3,5 szklanki, ciasto powinno być miękkie
1 śmietana - puszka gotowanego mleka skondensowanego + paczka masła,to wszystko ubijamy
2 krem - kwaśna śmietana 300-400 gram + 0,3 szklanki cukru, to wszystko ubijamy
jeśli kruche ciasto jest połamane lub krzywe, to nic wielkiego, najważniejszy jest spód i wierzch, na przemian krem, a na samym wierzchu wymieszać oba kremy i rozsmarować, nie oszczędzać kremu inaczej nie nasiąknie i będzie suchy, skrawki ciasta też upiec a potem zmielić i posypać całe ciasto, zazwyczaj wieczorem je robię do rana jest gotowe.
ciasto jajka-2, miód 2 łyżki, cukier-1 szklanka, margaryna -100g, soda oczyszczona 2h łyżka, mąka około 3,5 szklanki, ciasto powinno być miękkie
1 śmietana - puszka gotowanego mleka skondensowanego + paczka masła,to wszystko ubijamy
2 krem - kwaśna śmietana 300-400 gram + 0,3 szklanki cukru, to wszystko ubijamy
jeśli kruche ciasto jest połamane lub krzywe, to nic wielkiego, najważniejszy jest spód i wierzch, na przemian krem, a na samym wierzchu wymieszać oba kremy i rozsmarować, nie oszczędzać kremu inaczej nie nasiąknie i będzie suchy, skrawki ciasta też upiec a potem zmielić i posypać całe ciasto, zazwyczaj wieczorem je robię do rana jest gotowe.
Odpowiedz
W tej chwili piszą
0
























































































Wyślij